Başkanın kararı 3’üncü şık mı?

Önceki akşam Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yeniden aday olacağı haberleri kulaktan kulağa dolaştı ama işin aslı gerçeğe dönüşmedi. O zaman birkaç gün önceye dönelim... Başkan Hacıosmanoğlu’nun toplantısına giderken “Bu tabloyla başkan adayı olmaz” diyordum. Çünkü ortada tam bir garabet vardı. Takım dibe vurmuş, borçlar 500 milyona ulaşılmış... 2 yılda 6 teknik adam değiştirilmiş, 51 futbolcu alınmış satılmış... “O kupa 6 ayda gelecek” diye, Suriye’de Esad’ı kovarak “6 ay sonra Şam’da Cuma Namazı kılacağız” diyenler gibi hayal görülmüş! Öbür yandan; “Ne yapacağı belli olmaz. Adaylığını açıklayabilir” diye de düşünmüyorda değildim. Neyse, başkanın lafı gelip adaylık  hesabına dayandı ve “Belki herkes adaylığımla ilgili söyleyeceğimi merak ediyor. Ama sorumlu olduğum insanlar var. Onlarla istişare edip karar vereceğiz” dedi.

Erteleme gelebilir
Ben gelişinden ve bu beyanından sonra, “Aday olacak idi. Ama bir yerden mi, birilerin den mi? Bir şeyler iletildi. Geri adım attı” diye düşündüm. Ama bazı meslektaşlarım, “Aday olmayacağını
açıklayacaktı. Ama birileri sakın vazgeçme diye mesaj yolladı. O da şimdilik bir şey söylemedi” dediler. Kafam karıştı. Aklıma “Başkan, 6 Aralık’ta kongreye yapmayacak. 2 ay erteleyecek” iddiaları geldi. Galiba bu iddia sahipleri doğru diyor. Biz, “Ne zaman açıklayacaksınız? 3-5 gün sonra mı?” diye sorduğumuzda Başkan, adeta “Acele etmeye gerek yok”babından söz etti. Evet, “Başkanın kararı yoksa, seçimi 2 ay ertelemek mi?” diye düşünmüyor da değiliz. Ancak, “Şu anda mahkeme kararı ile başkan değilim. Başkan olarak konuşmuyorum sizinle” demesi de var. Başkan değilse, erteleme kararını nasıl alacak? Haa, denecek ki, “Burası Türkiye! Neresinde hukuk var ki?” O zaman, yine mahkeme yolu görünüyor. Ne kadar sürer? Son iptal kararı ne kadar sürmüştü? Nerdeyse 2 yıl!.. O zaman, al sana bir garabet süresi daha.. Evet, işte böyle! Hacıosmanoğlu’ndan “Adayım” veya “Aday Değilim” şeklinde 2 şıklı bir cevap bekleyenler, üçüncüsüne, yani “Kongre olağanüstü şartlar nedeniyle 2 ay ertelenmiştir” kararına hazırlıklı olsunlar gibi geliyor bana!

Yazarın Diğer Yazıları