Başkanlık sistemiyle halifelik amaçlanıyor

Başkanlık sistemiyle halifelik amaçlanıyor
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Başkanlık sistemine geçilecek olursa, şimdiden halifelik sistemine geçilmesinin altyapısı hazırlanmaktadır” dedi.

Özkes, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin önceki yıllarda yaptığı gibi bu yıl da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde, Atatürk ve silah arkadaşları, Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler için başta Çanakkale olmak üzere bazı il ve ilçeler de mevlit okutacağını söyledi. Çanakkale’deki mevlide kendisinin de katılacağını belirten Özkes, Atatürk’ün hayattayken her yıl Çanakkale şehitleri için mevlit okuttuğunu ve mevlidi radyodan  yayınlattığını kaydetti.

Seçim bürosu oldu
Özkes, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile AKP İlçe Başkanı Şahin Pirdal’ın, her hafta farklı bir camide sabah namazından sonra verilen kahvaltıda cami içinde siyaset yaptığını iddia ederek,  “Camilerin AKP’nin propaganda merkezlerine dönüştürülmesi, camilerin seçim büroları haline getirilmesi asla kabul edilemez” diye konuştu. Laikliğin, din ve vicdan özgürlüğünün sağlandığı, evrensel hukuk kurallarının uygulandığı sistem olduğunu vurgulayan Özkes, “Bugün İslam ülkeleri arasında en iyi konumda bulunuyorsak, bunu şöyle ya da böyle, örselenmiş de olsa laikliğe borçluyuz. Giderek durumu daha da kötüleşen İslam dünyasının asıl ilacının laiklik olduğunu düşünüyorum” dedi. Özkes, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, “Bu Anayasa’yı tanıyorum” sözleri içinde şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı ettiği yemine sadık kalmıyor, AKP mensuplarında da bu geleneğe uyma gibi bir durum yaşanıyor. Baştaki, Anayasa’ya ettiği yemini çiğnedikten sonra, ona tabi olanların bu yemine sadık kalmalarını beklemek ne derece doğru olur bilmiyorum. Halkımızın yasalara, hukuka, yargıya güveni giderek azalmaktadır. Vahim bir söylemdir, talihsizliktir, ülkemizin geleceği açısından gerçekten tarihe düşülen kara bir lekedir. AKP’nin yargıyı tamamen teslim aldığı gibi bir algı var. AKP, hakkı, hukuku, adaleti yerle bir etmiştir, iç güvenlik yasası ile haksızlığı, hukuksuzluğu, zulmü şiddeti, yasalaştırmak istiyor.”