Basketbol ve voleybolda ligler iptal edildi

Basketbol ve voleybolda ligler iptal edildi
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, tüm liglerin sonlandırıldığını ve şampiyon ilan edilmeyeceğini ve küme düşmenin kaldırıldığını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına liglerin geleceği ile ilgili açıklama yaptı. Türkoğlu, korona virüs nedeniyle duran liglerin devam etmeyeceğini ve basketbol liglerinde bu sezon şampiyon çıkmayacağını açıkladı. Süper Lig'deki 16 takımdan 13'ünün ligin devamını istemediğine dikkat çeken Türkoğlu, küme düşmenin de bu sezon için uygulanmayacağını sözlerine ekledi.

İLK İPTAL KARARI VOLEYBOLDAN GELMİŞTİ

Korona virüs salgını nedeniyle duran liglerin iptaliyle ilgili ilk karar voleyboldan geldi. Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada voleybolda salgın nedeniyle duran liglerin devam etmeyeceği ve bu sezon şampiyon ve küme düşmenin kalkacağını açıklamıştı.

GÖZLER TFF'DE

Basketbol ve voleybolun ardından hentbolda da aynı şekilde karar beklenirken, gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. TFF'nin liglerin yeni başlaması için 12 Haziran tarihini işaret ederken, antrenmanların başlaması ile birlikte bazı takımlardaki oyuncu ve kulüp çalışanlarında korona virüs çıkması sezonun geri kalanını tartışmaya açtı. TFF'nin aldığı karardan vaz geçip geçmeyeceği merak konusu oldu. Basketbol ve voleybolda alınan kararlar sonrası TFF'nin açıkladığı başlangıç tarihi ve virüse karşı alınan önlemler tartışma konusu olmuştu.

İlgili Haberler