Baskıcı yönetimlere izin vermeyeceğiz

Baskıcı yönetimlere izin vermeyeceğiz
Sakarya Karasu’da konuşan Kılıçdaroğlu, “Baskıcı yönetime izin yok” dedi

Cumhuriyet’e sahip çıkacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Diktaya, baskıcı yönetime izin vermeyeceğiz. Yazık, günahtır bu ülkeye. Oylarımızı bölmeyelim. Hiç kimseyle de kavga etmeyeceğim” diye konuştu.

Atatürk sayesinde geldim

“Seçim oldu, halk uzlaşın dedi. Biz neden seçime gittik” diye soran Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını söyledi, “Ben buraya Atatürk ve Cumhuriyetin sayesinde geldim” dedi. 

 

Baskıcı yönetimlere izin vermeyeceğiz

Sakarya’nın Karasu ilçesinde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Bu ülkede huzuru ve refahı isteyenler çoğunlukta. Yani biz çoğunluktayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Diktaya, baskıcı yönetimlere izin vermeyeceğiz. Yazık, günahtır bu ülkeye. Beraber olacağız, bu ülkede huzuru ve refahı isteyenler çoğunlukta. Yani biz çoğunluktayız” dedi. Sakarya’nın Karasu ilçesinde partisinin düzenlediği mitingde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye kurma amacında olduklarını belirterek, her evde huzurun olduğu, tencerenin kaynadığı, her ailenin çocuğunu güler yüzle okula gönderdiği bir Türkiye kurmak için yola çıktıklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Önce şu soruyu kendinize sorun. 7 Haziran’da sandığa gittik de niye 1 Kasım’da bir daha gidiyoruz, neden gidiyoruz? Vatandaş gitti, oyunu kullandı, milli irade tecelli etti. ’Tek partiye yetki vermiyorum’dedi. ’Oturun aranızda uzlaşın, bir koalisyon kurun, adam gibi ülkeyi yönetin’dedi. Biz kapımızı açtık. Buyurun gelin, milli iradeye saygılıyız, hükümeti kuralım. ’Madem 400 milletvekili vermediniz bir daha gideceğiz seçime’. Millet vermiyor kardeşim, milletle neden inatlaşıyorsun, milletin iradesine neden saygı duymuyorsun” şeklinde konuştu.

Sizden yetki istiyorum

“13 yıl yetki verdik 13 yıl. 13 yılda Allah aşkına bu memleketin hangi sorununu çözdünüz” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:  “Bir Allah’ın kulu çıksın desin ki ’şu sorunu çözdüler, işsizliği çözdüler’desin, ’çiftçi ektiği ürünün karşılığını alıyor’desinler. ’Besiciler, besledikleri hayvanı sattıkları zaman alın terinin karşılığını alıyor’desinler. ’Fındık üreticisi alın terinin karşılığını alıyor’desinler. ’Çay üreticisi alıyor’desinler. ’Esnaf rahat ediyor, gelir elde ediyor’desinler. ’Türkiye’nin ihracatı sürekli artıyor’desinler. Hiçbirisi yok bunların, hiçbirisi. O zaman ben sizden yetki istiyorum. Ben öyle 13-14 yıl öyle bir yetki de istemiyorum. Ben sizden 4 yıl yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin, bu ülke nasıl yönetilirmiş dünyaya göstereyim. Benim öyle saraylara, köşklere, yalılara merakım yok. Ben bu ülkenin, halkın zenginleşmesini istiyorum. Hiçbir çocuğumuz işsiz olmasın, işsiz kalmasın, benim derdim o. Her evde bereket olsun, huzur olsun benim derdim o. Çocuklarımız iş, güç sahibi olsunlar benim derdim o.”

Bu ülkeye günah

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin değerli olduğunu ve ona sahip çıkacaklarını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:  “Diktaya, baskıcı yönetimlere izin vermeyeceğiz. Yazık, günahtır bu ülkeye. Beraber olacağız, bu ülkede huzuru ve refahı isteyenler çoğunlukta. Yani biz çoğunluktayız. Oylarımızı bölmeyelim, parçalamayalım, bir araya gelelim bu ülkeye huzuru ve refahı getirelim. Getirebiliriz, yapabiliriz, gücümüz var, yeter ki ayrışmayalım. Ben sizden onu istiyorum. Göreceksiniz CHP iktidarında 78 milyon vatandaşımı kucaklayacağım, hiç kimseyi ayrıştırmayacak, bölmeyeceğim.”

 

Köşeyi dönme derdim yok

Karasu ilçesinin Yuvalıdere mahallesinde otobüsten inen Kılıçdaroğlu, traktör römorkunda kurulan yer sofrasında simit yedi, çay içti. Halkla sohbet eden Kılıçdaroğlu, “Benim köşeyi dönme gibi bir derdim yok. Allah’a çok şükür aldığım aylık bana yetiyor. Çoluk çocukla beraber geçinip gidiyoruz. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum, mütevazı bir hayatım var.” Halktan yetki isteyen Kılıçdaroğlu, “Onların çocukları iş buldu diye sanıyorlar ki herkesin çocuğu iş buldu, yok öyle bir şey. Ben sizi düşünüyor, sizin için çalışıyorum. Bir şeyi sakın unutmayın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. İşin doğrusu da bu. Zaten Davutoğlu ’Ben saray için çalışmıyorum’demiyor ki. ’Ne talimat gelirse onu yapıyorum’diyor. Başbakan olacak kişinin, bağımsız iradesi olması, ’Ben yaparım’ demesi lazım” ifadesini kullandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu Karasu’dan sonra gittiği Hendek İlçesi Puna Mahallesi’nde yaptığı mitingde hükümete yüklendi. Kemal Kılıçdaroğlu miting öncesi Puna Mahallesi’nde kendisine ikram edilen bölgede yetiştirilen meşhur Adapazarı kabağından yapılan kabak tatlısını yedi.