Baskına "Erdoğan'ın şerrinden Allah'a sığınırım" duasıyla gitmiş

Baskına "Erdoğan'ın şerrinden Allah'a sığınırım" duasıyla gitmiş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli basan timin yargılandığı davada sanıklardan Yüzbaşı Gülmez'e, yakalandığında üzerinden çıkan "Sultan zaliminden korkma, Allah benim kulumu Tayyip Erdoğan ve taraflarının şerrinden Allah'a sığınırım" duası soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli basan timin yargılandığı davada sanıklardan Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez'e yakalandığında üzerinden çıkan dua soruldu. Öte yandan davanın bugünkü duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı, suikast timi sanıkları hakkında 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen biri firari 37 darbeci askerin de aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına, Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonu olarak düzenlenen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda devam edildi.

Davanın 2'nci duruşmasının 5'inci gününde, mahkeme heyeti saldırıda göğsünden yaralanan tutuklu sanık Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez'e, deliller arasında yer alan ve üzerinden çıkan "H.E. duaları" yazılı kağıdı gösterdi. "Sultana uy, zalimden korkma", "Cihad", "Korku Anında" ve "Hizbul hasin" ara başlıklarının bulunduğu, "Sultan zaliminden korkma, Allah benim kulumu Tayyip Erdoğan ve taraflarının şerrinden Allah'a sığınırım" ibarelerinin bulunduğu kağıdı inceleyen tutuklu sanık Gülmez, bu kağıdın kendisine ait olmadığını söyledi. Bunun üzerine söz alan Savcı Ali Cenk, bu kağıdın, yapılan üst aramasında ele geçirildiğini belirtti.

Yazılı ifadesi okundu

Duruşmada, 15 Temmuz öncesi, sanıklar arasında yer alan Astsubay Zekeriya Kuzu ile birlikte MAK Timi'nde görev yapan Astsubay Olcay Kurt'un, tanık olarak yazılı ifadesi okundu.  Kurt  ifadesi şöyle dedi:
"Zekeriya Kuzu ile 8 yıl çalıştım. MAK Timini 'Bizden ve bizden olmayanlar' diye ikiye böldü. Kendi timinde başarılı olamayanları terfi ettirdi, terfi hak edenlere de rütbe vermedi. Bize, 'Katılırsanız sizin de yolunuz açılır' dedi. O zaman anladım ki Kuzu ve timi FETÖ/PDY üyesi."

O gecenin 155 hattı kayıtları açıklandı

Duruşmada Marmaris'te darbe girişimi gecesi yaşanan hareketlilikle ilgili kayıtlar da açıklandı. Mahkeme heyeti tarafından açıklanan '155 Polis İmdat' ihbar hattı kayıtlarında polis ekiplerinin hareketliliği, saat 22.59'da verilen ilk talimatla başlıyor.

155 Polis İmdat hattına gelen ihbarlar ise şöyle:

Saat 03.03: (ihbarcı) Abi helikopterler geliyor, askeri helikopterler, bilginiz olsun.
(operatör) Emniyete doğru mu geliyor?
(ihbarcı) Bilmiyorum, havada 2-3 helikopter var size doğru geliyor.
Saat 03.06: Casa de Maris etrafında helikopterler alçak uçuş yapıyor.
Saat 03:10 Silah sesleri geliyor, havada uçanlar var nedir bunlar?
Saat 03:13 Otel etrafına helikopterlerden kovanlar düşüyor.
Saat 03:15 Banu otel tarafına helikopterlerden bir şey bıraktılar.
Saat 03:17 İki ışıksız helikopter geçti, askeri, bilginiz var mı?
Saati belli değil: Yazıcı Otel'in arka tarafına helikopter inmeye çalışıyor, durum nedir?
Saat 03:25 Helikopterler şu an Clup Yazıcı Turban Otele indiler, ateş açıyor sivillere, Sikorsky helikopteri indi, kimi görseler ateş açıyorlar.
03:29 Turban üzerinde helikopterler uçuyor, Casa de Maris bahçesine indiler, ateş açıyorlar, şu an polis, burada polis yok.
03:40 Ateş sesleri var, bomba sesleri geliyor.
Duruşma tanıkların ifadelerinin okunmasıyla devam ediyor.

Savcı 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet istedi

Duruşmada, biri firari, 37 darbeci askerin de aralarında bulunduğu, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın savcısı Ali Cenk tarafından verilen 25 sayfalık mütalaada, Yarbay Hüseyin Yılmaz için Cumhurbaşkanı'na suikast girişiminden beraat, diğer sanıklar için ise 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.