Başsavcılık reddetti Aziz Yıldırım yıkıldı!

Başsavcılık reddetti Aziz Yıldırım yıkıldı!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, şike davasında cezası onanan Fenerbahçe Başkanı’nın yaptığı itirazı reddetti.

Sağlık sorunları nedeniyle 6 ay infaz erteleme talebi hakkı bulunan Yıldırım, AYM’nin ihlal kararı vermemesi durumunda kalan cezayı çekmek için hapise girecek

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Şike Davası’nda itirazları yerinde görmeyerek reddetti. Başsavcılığın dosyayı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine göndermesinin ardından Aziz Yıldırım’ın infaz süreci başlayacak. Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu’nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararın temyiz incelemesini 17 Ocak’ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Yıldırım ve Peker hakkında örgüt suçundan verilen hapis cezaları ile Yıldırım’a birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezalarını onamıştı. Mahkeme, infaz işlemlerini tamamlayıp dosyayı İnfaz Savcılığına ulaştıracak. İnfaz Savcılığı, Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için yakalama kararı çıkaracak. 

Başkanlığı düşecek
Böylece Yıldırım’ın infaz süreci başlamış olacak. 6 yıl 3 ay ceza alan ve yaklaşık 1 yıl cezaevinde kalan Yıldırım’ın son umudu Anayasa Mahkemesi. AYM, biriysel başvuruda bulunan Fenerbahçe Başkanı’nın itirazı sonrasında “ihlal kararı” vermezse tüm yollar kapanacak. Sağlık sorunları sebebiyle 6 ay infaz erteleme talebi hakkı bulunan Yıldırım, bu da kabul edilmezse  hapse girecek ve aynı zamanda mahkemenin verdiği 1 milyon 312 bin 500 TL’lik para cezasını da ödeyecek. Aynı zamanda 1998’den bu yana aralıksız Fenerbahçe’nin 1 numaralı ismi olan Yıldırım’ın başkanlığı da düşecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım’ın avukatı Abdullah Kaya, kendilerine kararla ilgili bir bildirimin ulaşmadığını söyledi. F.Bahçe yönetimi bugün olağanüstü olarak toplanma kararı aldı. Şehir dışında olan idareciler programlarını yarıda keserek toplantıya katılmak için İstanbul’a gelecek.

10 dakikada yüzde 5.4 eridi
Aziz Yıldırım hakkında verilen kararın ardından Fenerbahçe hisseleri de yüzde 5’i aşan kayıplar yaşadı. Son aylarda yükselişe geçerek 1 milyar lira piyasa değerinin üzenini gören hisseler 11.00’de 37.9 liradan işlem görürken, 11.04 ve 11.14 saatleri arasında yüzde 5 değer kaybederek 35.8 liraya geriledi. Hisseler birinci seansı yüzde 4.38 kayıpla 36,05 liradan kapattı.

Sow: Yıldırım bizim babamız
Fenerbahçe’nin golcüsü Moussa Sow, Bağdat Caddesi’ndeki Fenercell mağazasında düzenlenen “Fenercell şapkasından ne çıkacak” kampanyasının tanıtımına katıldı. Şike Davası ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Senegalli futbolcu, şöyle konuştu: “Başkanımız hakkında çıkan kararı antrenman sonunda duyduk ve şok yaşadık. Sevdiğim ve saygı duyduğum bir insan. Biz aileyiz, o bizim babamız. Başkanımızı her zaman aramızda görmek, yolumuza  onunla devam etmek istiyoruz. Beşiktaş’ı mağlup ederek şampiyonluğumuzu  ilan etmek hedefimiz. İşin sonunu getirmek tamamen elimizde.” Bu arada Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdüren Kanarya’da idmana gelen engelli öğrencilerle futbolcular yakından ilgilendi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Caner Erkin tedbir amaçlı takımdan ayrı çalıştı.