Basura şifa olan ot ortaya çıktı

Basura şifa olan ot ortaya çıktı
Basur memelerinin şikayetlerini gideren girit lalesi ortaya çıktı.

Günümüzde, insanlar doğaya dönüş yaparak organik bir yaşam tarzını benimsemeye büyük önem veriyorlar. Bu eğilim, doğal şifa yöntemlerine olan ilgiyi de artırıyor.

Bu bağlamda, sağlık faydalarıyla dikkat çeken girit lalesi, popüler bir şifa kaynağı olarak öne çıkıyor.

Girit Lalesi Hakkında Bilgi

Girit lalesi, Düğünçiçeğigiller familyasına ait, 30-60 cm boyunda, uzun ömürlü bir bitkidir. İnce kök yapısına sahiptir ve genellikle Nisan - Haziran ayları arasında çiçeklenir. Zehirli bir bitki olup, yaprakları oldukça küçük ve üç bölümlüdür. Tıbbi kullanımı oldukça sınırlıdır.

Özellikle basur rahatsızlıklarının tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir.

Hemoroid (Basur) Tanımı ve Belirtileri

Hemoroid, rektum ve anüsün alt kısmında bulunan, ağrı, kaşıntı ve kanamaya yol açan genişlemiş damarlardır. Bu damarlar, şişip tahriş olduğunda dışarı çıkabilir.

Hemoroidler, iç ve dış olmak üzere iki türe ayrılır ve dört farklı evrede sınıflandırılır.

Hemoroid Belirtileri

Hemoroidlerin belirtileri arasında dışkıda, tuvalette veya tuvalet kağıdında kan, ağrı, kaşıntı ve nemli, pembe renkli yumruların görülmesi yer alır.

derece hemoroidlerde kanama en yaygın şikayettir ve rektoskopi ile tespit edilir. 2. derece hemoroidlerde kaşıntı ve kanama görülür ve anal muayene veya ıkınma sırasında belirlenir. 3. derece hemoroidlerde kanama ve kaşıntıya ek olarak, makatta akıntı veya ıslaklık hissi olur ve dışarı çıkmış hemoroid paketleri ile tanı konur. 4. derece hemoroidlerde ise akıntı, kanama, kaşıntı ve ağrı mevcuttur ve muayene ile içeri gönderilemeyen şişlikler görülür.

Rektal kanama, hemoroid kaynaklı olmasa bile ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceği için doktora başvurulmalıdır. Rektal kanama, Crohn hastalığı, divertikülit, kolit, kolon polipleri veya kolorektal kanser gibi durumların işareti olabilir.

İlgili Haberler