Batalla Geri Döndü

Batalla Geri Döndü
Bursaspor tarihinde bir ilk gerçekleşti. Takımdan ayrılan bir yabancı oyuncu tekrar sözleşme imzaladı. O isim ise Bursaspor'un yaşayan efsanesi haline gelen Batalla...

Bursaspor, eski futbolcusu Pablo Martin Batalla ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. 

Arjantinli futbolcu için kulüp ikinci başkanı Ali Ademoğlu'nun da katılımıyla TOFAŞ Spor Salonu'nda imza töreni düzenlenirken, organizasyonda hazır bulunan yaklaşık 2 bin taraftar, Batalla'ya sevgi gösterilerinde bulundu.

Batalla, törende yaptığı konuşmada, "Bugün benim için çok önemli bir gün. Uzun süredir hayalini kurduğum bir gün. Buraya kavuştuğum için çok mutluyum. Yeniden takıma dönmeme katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Umarım son attığım imza bu olur. Bursaspor taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. Döndüysem birinci sebebi sizsiniz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından resmi sözleşmeye imza atan Batalla, 18 numaralı formayı giyip basın mensuplarına poz verdi

Daha sonra taraftarları selamlayan ve küçük basketbol topu dağıtan Batalla, töreni şeref tribününde izleyen Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay'ın yanına giderek kucaklaştı ve fotoğraf çektirdi.

Batalla, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun kendisine görev vermesi halinde Amed Sportif Faaliyetler ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu müsabakasında forma giyebilecek.

Bursaspor'da teknik direktör Christoph Daum ile sorun yaşadıktan sonra kadro dışı bırakılan Batalla, Şubat 2014'te 3,5 milyon avro karşılığında Beijing Guoan'a transfer olmuştu. Bursaspor Kulübünün transfer için Çin kulübü ile temasa geçmesi üzerine Batalla, 12 Ocak'ta Bursa'ya geldi ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra takımla çalışmalara başladı. Batalla'nın resmi sözleşmeyi imzalayabilmesi için Çin Futbol Federasyonunun Uluslararası Transfer Eşleşme Sistemi üzerinden transfer sertifikasını göndermesi bekleniyordu. Sertifikanın gönderilmesi üzerine transfer işlemi de gerçekleşti.