Felaketin göz göre göre geldiğinin kanıtı

Felaketin göz göre göre geldiğinin kanıtı
Batı Karadeniz’de sahile yaşanan sel felaketinde yıkımın artmasına neden olan tomruklar sahile vurdu. Tomruklar sel sırasında köprüleri yıkmıştı.

Batı Karadeniz, sel felaketi nedeniyle büyük bir yıkım yaşarken, bölgede ortaya çıkan bir görüntü felaketin nasıl göz göre göre geldiğini ortaya koydu. Bölgeyi vuran sel felaketinde yıkımın büyümesine neden olan dere yataklarına yapılmış tomruk deposundaki tomruklar, sahile vurdu.

CHP heyetinin bölgede yaptığı incelemeler sonucunda hazırladığı raporda da “Dere yatağı içerisinde Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimler tarafından kurulan tomruk deposu, yaşanan felaketin sonuçlarını daha da ağırlaştırmıştır.” ifadeleri duruma vurgu yapılırken, görüntüler gerçekleştirilen orman katliamının boyutunu da gözler önüne seriyor.

Sel, dere yataklarına kurulan tomruk deposunu da yerle bir etti. Selin önüne kattığı tomruklar köprülerin tıkanmasına neden oldu. Bu durum selin şiddetini arttırdı. Tıkanan köprüde biriken sel suları, çaydan taşarak ilçe merkezlerine aktı. Ayrıca binalara çarpan tomruklar yıkıma neden oldu.

İlgili Haberler