Batı'da güneş Doğu'da fırtına ve kar etkili oldu

Batı'da güneş Doğu'da fırtına ve kar etkili oldu
Türkiye’nin doğu bölgelerinde fırtınalı hava etkili olurken, İstanbul ve Ege kesimlerinde güneş kendisini gösterdi. Elazığ’da ve Sivas’ta fırtına çok sayıda eve zarar verdi.

Batı'da güneş Doğu'da fırtına ve kar etkili oldu

Türkiye, bugün 4 mevsimi yaşadı. Batı kesimlerinde güneşli hava kendisini gösterirken, doğu kesimlerinde ise fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Elazığ''ın Keban ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu, 2 hayvan telef oldu. İlçede saatte 70 ila 100 kilometre hızla esen şiddetli fırtına, İlçe Emniyet Müdürlüğünün depo ve odunluğunun yanı sıra bazı evlerin çatılarını uçurdu. Dürümlü köyünde de ağılın çatısı uçtu, 2 kuzu telef oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziyaddin Seçkin köyde incelemede bulundu.

AĞRI- İRAN YOLU KAPANDI

Ağrı''da etkili olan yoğun tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Ağrı-Van ve Ağrı-Bitlis çevre yolunda da fırtına nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

GAZİANTEP’TE ÇATILAR UÇTU

Jandarma ekipleri ise bölgede güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen Kaymakam Kemal Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Avcı, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, bölgede inceleme yaptı. Kaymakam Şahin, AFAD ekiplerinin bölgede hasar tespit çalışması yapacağını belirtti.
Bu arada, Yavuzeli ilçesinde de rüzgâr nedeniyle bazı ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, bir binanın çatısı uçtu.

SİVAS’TA OKULUN ÇATISI UÇTU

Sivas''ın Gürün ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle bir okulun çatısı uçtu. İlçede etkili olan fırtına nedeniyle Çayboyu Mahallesi''nde bulunan Atatürk İlkokulu''nun çatısı yerinden söküldü, bazı parçaları okulun bahçesine düştü.

KALAS ARABANIN İÇİNE GİRDİ

Adıyaman''da etkili olan fırtına nedeniyle elektrik direkleri, ağaçlar, bilboardlar devrildi, bazı çatılar araçların üzerine uçtu. Karapınar Mahallesi''nde fırtına nedeniyle çatıdan uçan bir kalas, Muhammed Özdemir''in aracına büyük hasar verdi. Kalasın otomobilin tavanından girip altından çıkması görenleri şaşırttı.

Adana''nın Kozan ilçesinde fırtına nedeniyle yıkılan ahırdaki 3 inek telef oldu.