Batı’nın korktuğu başına gelİyor

Batı’nın korktuğu başına gelİyor
Fransa, iki saldırıyla sarsıldı. Önce bir karakolda üç polis bıçaklandı, tekbir getiren bir kişi de aracını yayaların üzerine sürdü

ABD ve Batı ülkeleri, Suriye ve Irak’a giderek IŞİD örgütüne katılan vatandaşlarının döndüklerinde terör eylemleri düzenleme olasılığından korkuyordu. Batı’nın bu korkusunun Fransa’nın başına geldiği belirtiliyor. Daha önce cihatçıların planladığı 5 saldırının önlendiği belirtilen ülke, radikal İslamcıların düzenlediği sanılan iki saldırıyla sarsıldı. Dijon kentinde, bağırarak tekbir getiren bir sürücü, aracını kaldırımdaki yayaların üstüne sürdü. Fransız basını olayda 11 kişinin yaralandığını duyurdu. Beş farklı yerde yayaları hedef alan sürücü, gözaltına alındı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Fransa Başbakanı Manuel Valls, Twitter’dan olayda yaralananlara dayanışma mesajı gönderdi. Görgü tanıkları, sürücünün 40’lı yaşlarda olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü, saldırganın tek başına hareket ettiğine inandıklarını söyledi. Cumartesi akşamı da Tours kentinde bir kişi bıçakla polislere saldırmış, 3 polisin yaralandığı olayda saldırgan vurularak öldürülmüştü. Polis, olayda radikal İslami motivasyon olup olmadığını ve saldırganın terör örgütüyle bağlantısı bulunup bulunmadığını araştırıyor.
Karakola saldırı
Fransa’nın batısındaki Tours kentinde bir karakola düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 polisi yaralayan saldırgan öldürülmüştü. Karakola girip polisleri bıçaklayan ve Burundi kökenli olduğu öğrenilen saldırgan, polislerin ateş açması sonucu etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hükümetin terörizmin bütün şekilleriyle mücadele etmekte kararlı olduğu ifadesine yer verildi. Başbakan Manuel Valls sosyal medya hesabındaki mesajında, Tours şehrinde yaralanan polisleri desteklediğini belirterek, güvenlik güçlerine saldıranların devletin sert yüzüyle karşı karşıya gelmek durumunda kalacaklarını ifade etti. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve daha önce yaptığı açıklamada, Fransa’da cihatçı grupların planladığı 5 saldırı önlenmişti.