Batıya sel uyarısı!

Batıya sel uyarısı!
Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Doğu da sıcak etkili

Yeni haftanın ilk üç günü batı bölgelerinde yağışlı hava etkisini gösterecek. Marmara’nın kuzeydoğusu, Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz’in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çanakkale’nin doğu kesimleri, Bilecik, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Denizli, Muğla ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu ve Güneydoğu bölgesinede ise sıcak hava hakim.

Sele dikkat!

İstanbul’da haftanın ortasına kadar yağmurlu hava etkili olacak. Ankara’da ise sellere neden olan yağış bugün ve yarın da devam edecek.Yağışların Ankara’nın kuzey, Bolu’nun doğu ve Çankırı’nın batı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Ankara’da önceki gün etkili olan yağış sonrası birçok alt geçit sular altında kaldı. Kızılay metro istasyonunun çalışmadığı belirtilirken, yolcuların da önceki duraklarda tahliye edildiği öğrenildi.

“Bu bir afat halidir”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabı üzerinden yağış ve su baskınıyla ilgili paylaşımda bulundu. “Çaldağ’da metrekareye 21.3 kilogram, Kızılay’a 34.8 kilogram yağış düştü. Yani Kızılay’da metrekareye iki teneke su yağdı. Bu bir afat halidir. Aniden yağan yağmur karşısında, dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz” ifadesini kullanan Gökçek, su baskılarını “Avrupa da da oluyor” diyerek savundu