Batman filminin yeni başrolü Robert Pattinson: Hiçbir şey beklediğiniz gibi olmayacak!

Batman filminin yeni başrolü Robert Pattinson: Hiçbir şey beklediğiniz gibi olmayacak!
Matt Reeves ile filmi yönetmek için anlaşılınca, birçok kişi Ben Affleck’in Batman rolüne geri döneceğini düşünmeye başlamıştı. Fakat Reeves, Warner Bros’a baskı yaparak, Batman serisini baştan çekmek için izin aldı. Bunun ardından Robert Pattinson ile anlaşıldığı duyuruldu.

Robert Pattinson, yeni Batman filminin gerçekten şaşırtacağını söylüyor

İlk olarak 1939 yılında çizgi romanlarla birlikte hayatımıza giren Batman, uzun zamandır da filmleriyle beğenileri toplamayı başarıyor. Tabii karşımıza çıkan her yeni yapımda, senaristinden yönetmenine kadar yaşanan değişimler sebebiyle, karakterlerin birbirinden bazı noktalarda ayrıştığını görüyoruz. Fakat bu yıl gişeye girecek olan yeni seri, başrolü Robert Pattinson tarafından eleştirildi.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Filminin çekimleri bittikten sonra Robert Pattinson, basına verdiği bir röportaj sırasında şunları söyledi:

Normalde, diğer tüm filmlerde Bruce gider, antrenmanını yapar, daha sonra kendine inanarak Gotham’a döner ve burada bir şeyleri değiştireceğini düşünür. Ama bu seride yaptıkları, işe yaramıyor. Mesela iki yıl oldu ve Bruce Batman olmaya başladığından beri suç daha da kötüleşti. Gotham halkı onun her şeyin ne kadar kötü olduğunun bir başka belirtisi olduğunu düşünüyor.

Filmin kabaca bir kesimini kendi başıma izledim. İlk çekim, diğer Batman filmlerinden o kadar sarsıcı bir şekilde farklı ki tamamen farklı bir tempoda ilerliyor. Matt ile ilk görüşmemde, The Conversation gibi bir 70’lerin kara dedektif hikayesi yapmak istiyorum diyordu.

Bunun bir tür ruh hali panosu ya da başka bir görünüş anlamına geldiğini bilseydim, ilk çekimden itibaren bu aslında bir dedektif hikayesi diyebilirdim. Şimdi kendimi aptal gibi hissediyorum çünkü Batman’in dünyanın en büyük dedektifi olduğunu bile bilmiyordum. Bunu daha önce hiç duymamıştım.

Diğer tüm hikayeler, Bruce’un Batman olmasının nedeninin ailesinin ölümü olduğunu söylüyor. Ben bunu rasyonelleştirmeye çalışmak yerine gerçek olduğunu düşündüğüm şekilde yıkmaya çalışıyordum. Bu gerçek, Batman kişiliğinde doruğa ulaşan karmaşık yapıyı yıllarca tekrarlayarak yarattı. Ama yaptığı sağlıklı bir şey değil. Neredeyse bir uyuşturucu bağımlılığı gibi.

Hüzünlü bir film. Sadece şehirde değil, kendi içinde de bir tür umut unsuru bulmaya çalışmasıyla ilgili. Normalde Bruce kendi yeteneğini değil, şehrin değişme kabiliyetini sorgular. Demek istediğim, bu çok çılgınca bir şey. Yaşayabilmesinin tek yolu yarasa gibi giyinmek.

Batman filminin, Riddler (Bilmececi) karakterini daha yakından gördüğümüz son fragmanı geçtiğimiz Aralık ayında yayınlandı. Paul Dano‘nun Riddler, Zoe Kravitz‘in Catwoman ve Colin Farrell‘ın Penguen rolünde izleyicilerle buluşacağı yeni yapımın 2 saat 55 dakika süreceği söyleniyor. Ayrıca, 4 Mart 2022’de vizyona girecek.