Bayburt İl Başkanı: Desteğimiz Akşener'e

Bayburt İl Başkanı: Desteğimiz Akşener'e
Devlet Bahçeli'ye bir şok da Bayburt'tan geldi. MHP Bayburt İl Başkanı düzenlediği basın toplantısıyla Meral Akşener'i genel başkan olarak görmek istediklerini açıkladı.

MHP İl Başkanı Süleyman Burç, MHP'de tüzük kurultayı süreci için imza verdiklerini açıkladı. MHP il binasında basın açıklaması yapan Süleyman Burç, 1 Kasım seçimleri sonrasında Bayburt MHP teşkilatı ve parti tabanıyla yapılan toplantıların ardından MHP eski Milletvekili Meral Akşener lehinde bir değişim için tüzük değişikliği kurultayına imza verdiklerini anlattı.

Bayburt MHP Teşkilatları olarak Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli'ye geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Süleyman Burç, basında değişim isteyenlerin muhalif olarak ifade edilmesini kabul etmediklerini kaydetti.

1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra partinin milletvekili sayısının 80’den 40'a düştüğünü hatırlatan Burç, şöyle konuştu: "7 Haziran seçimlerinde Bayburt ili olarak çıkartmış olduğumuz milletvekilimizi bu seçim sonucu itibari ile üzülerek söylüyorum, kaybettik. O gün partililerimizin düşüncesi, fikri, kısmen de olsa mevcut MHP yönetim kadrosunun değişmesi iradesini ben partililerimde gördüm. Bu süreçte özellikle Bayburt MHP İl Teşkilatı olarak adayların ortaya çıkmaya başladığı dönemden itibaren sürekli üst kurul delegelerimiz, il teşkilatı üyelerimiz, partimize gönül vermiş dostlarımız, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz ve ablalarımızla sürekli irtibat halindeydik. MHP tabanındaki değişim hareketi il başkanlığımıza aşırı derecede yansıdı."

MERAL AKŞENER'İN YANINDAYIZ

"Yaptığımız ilçe başkanları ve üst kurul delegesi üyelerimiz, toplantıları neticesinde çoğunluk değişim olsun, olmadığı takdirde tabanın tepkisinin aşırı derecede olduğu çoğu seçmeninin bir sonraki seçim ya da referandumda sandığa gitmeyeceği, çoğu sandık kurulu üyelerimizin yazılmak istemediği, yapılan istişareler neticesinde ortaya çıkmış olup bu bağlamda biz de değişimden yana özellikle değerli bakanımız sayın Meral Akşener hanımefendi lehinde bir değişimle AKP’nin planları da alt üst olacağı gibi ülkemizin şu anki durumu da göz önüne alınarak MHP’de değişim şart olduğu sonucuna varılmıştır. Bu görüş, peygamber sünneti olan istişareler neticesinde il teşkilatımız üst kurul üyelerimizle yapılan istişareler ile Türkiye'de bu kararı imzayı veren il olarak 09/12/2015 günü değerli üst kurul üyelerimizin onayı ve takdiri ile bizler 'Geçmişe takılıp, geleceği kaybedemeyiz' felsefesi ile değişimden yana tüzük kurultayı için tavrımızı sayın değerli bakanımız, MHP eski Meclis Başkan Vekilimiz sayın Meral Akşener hanımefendiye 2/2 üst kurulumuzun imzalarını kendisine takdim ettik."

süleyman-burç.jpg

KAOSTAN KURTULMAK İÇİN DEĞİŞİM ŞART

Gazetecilerin, basında çıkan MHP Genel Merkezinin değişim isteyen il başkanlarını görevden alacağı yönündeki soruya da cevap veren Burç, "Ben anamdan il başkanı doğmadım. MHP'nin Türk siyasetinde daha güçlü temsil edilmesi, ülkemizi düştüğü bu kaos ortamından kurtarması için bu tür bir değişim hareketinin içerisinde yer alıyoruz. Bu vesileyle ülkemiz genelinde şehadet şerbeti içen tüm evlatlarımıza da Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.