Bayık: AKP iktidarı taslağı açıklatmıyor

Bayık: AKP iktidarı taslağı açıklatmıyor
PKK’nın Kandil’deki elebaşısı Bayık, yine iktidara yüklendi. Bayık, Öcalan’ın 4 maddelik yol haritasını kabul ettiklerini, ancak hükümetin taslağın kamuoyuna açıklanmasını istemediğini söyledi.

Taslakta anlaşmadan, silah bırakmayacaklarını söyleyen Bayık, “AKP, MGK’da savaş kararı aldı. Ancak seçimi kazanması lazım. O zaman büyük bir savaş olur” dedi.

Haber: Fatih Erboz

İhanet sürecinin gizli ajandasını terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki elebaşısı Bayık açıkladı. Yol haritasının açıklanmasına karşı olan AKP iktidarına verilen son tarih mart

Bölücü terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşısı Cemil Bayık, ihanet sürecini yürüten AKP iktidarına “aba altından sopa” gösterdi. Bebek Katili Abdullah Öcalan’ın hazırladığı, ihanet sürecinin şıkları da olan 4 ana maddeden oluşan yol haritasını kabul ettiklerini söyleyen Cemil Bayık, iktidarın taslağın kamuoyuna açıklanmasını istemediğini söyledi. İstemelerine rağmen iktidarın taslağı kabul edip etmediğini açıklamadığını belirten Bayık, şöyle dedi:
Bu son şanstır
“Müzakere taslağı kabul edilirse ve müzakereler olursa mart ayının ortalarında bitmesini istiyoruz. Martı geçmemesi gerekiyor. Türkiye 2015 parlamento seçimlerine gidiyor. Bu seçimlerden önce müzakerelerin olup almayacağı netleşmesi gerekir. Öyle müzakereye başlayıp zaman yetmedi, seçimlere girdik, artık seçim ortamında müzakere yapılamaz, seçimlerden sonraya kalsın, biçimindeki bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Eğer müzakereyi kabul etmezlerse ya da takvimlere göre yürütmezlerse bir politik oyalama, bir aldatma olarak değerlendireceğiz ve bunu aynı zamanda bir savaş hazırlığı olarak değerlendireceğiz. Bu artık son şanstır. Bundan ötesi olamaz. Eğer bu taslağı da kabul etmezlerse artık bizim sunacağımız herhangi bir taslak yoktur.”
Silah bırakmak yok
Müzakere taslağında anlaşmadan, kesinlikle silah bırakmayacaklarını söyleyen Bayık, şunları söyledi: “Hangi sorun çözüldü ki biz silah bırakalım. Silah bırakmak demek, teslim olmak demektir. Ölüm demektir. Hiç kimse bizden bunu isteyemez. Bırakalım silah teslim etmeyi, geri çekilme bile olamaz. Biz geçmişte geri çekilmeler de yaptık. Bunların hiçbiri çözüm yönünde kullanılmadı.”  PKK olarak seçimlere, bağımsız adaylarla girilmesini kesinlikle yanlış ve çok geri bir adım olarak gördüklerini kaydeden Bayık, şöyle konuştu: “Seçimlere HDP ile girilmesi gerekiyor. AKP, Milli Güvenlik Kurulu’nda savaş kararı aldı. Ama seçim süreci olduğu için bunu uygulayamıyor. Bunun için de AKP’nin seçimi kazanması gerekiyor. Hem de Anayasa’yı değiştirecek bir sayıya ulaşarak kazanması gerekiyor. O zaman büyük bir savaş gelişecektir.” Bayık, AKP iktidarının tarihinin en zor günlerini yaşıdığını, ekonomik krizin kapıda olduğunu, uluslararası alanda tüm desteğini kaybettiğini de belirtti. Bayık, “Türkiye’de NATO’ya bağlı olan ordu AKP’ye desteğini çekmiştir. Erdoğan ve AKP bir darbeden korkmaktadır. Bu darbeyi önlemek için orduya yanaşmaktadır, polis teşkilatını güçlendirmekte, bazı güvenlik yasalarını çıkarmakta, bütün bunlarla kendi iktidarını korumaya çalışmaktadır” dedi.