Baykal-CHP-büyük balık-Neocon

Teknik takibe takılan İklim Bayraktar, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini şöyle anlatıyordu..
“-Böğüre böğüre ağlamak istiyorum. 45 dakika görüştük. Ama inancımı, umutlarımı yitirdim. O kadar açık konuştum ki. Ama yok bundan bir cacık olmaz. ’Sana en büyük balığı getireceğim. Bana destek ver, güç ver, cihaz ver’dedim. ’Yok olmaz sen kendin yap getir’dedi. Ben yaptıktan sonra youtube’a koyar yayınlarım sana ne ihtiyacım var.”
Akla hemen  “ilk Baykal komplosu”  geliyor..
O komplonun  “Brütüs işi” olduğu çok söylenmişti!..
Baykal da  “olağan şüpheli”  kabul edilen cemaatten gözleri çekmiş,  “Bu iş Okyanus ötesi ile ilgili değil”  demişti..
Saymaya devam edelim.. ’Rand Raporu’nu hatırlayalım..
ABD’de Yahudi Lobilerinin güdümündeki Stephan Larrabee, Rand Raporu’nda şöyle diyordu:
“CHP’nin üst yönetimi değişmelidir” .
Bu Larrabee sıradan kişi değil, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ve CIA’nın en önemli strateji uzmanlarından biri olarak tanınıyor...
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kilit adamı ve de Türk Dışişleri’nin ’başdanışmanı’. Rand Raporu Baykallı CHP konusunda ABD’nin duyduğu rahatsızlığı bariz bir şekilde açıklığa kavuşturuyordu:
“Türk siyasetinde Amerika karşıtlığı net bir şekilde görülebilir. Özellikle ana muhalefet partisi CHP’nin siyasi evrimi buna en iyi örnektir. Parti 2003 yılından bu yana (1 Mart Tezkeresi), giderek artan bir boyutta, daha millici ve Amerikan karşıtı bir duruş benimsemiştir.
Bunun en büyük nedeni, ABD’nin Irak siyaseti ve Türkiye’nin PKK’ya karşı verdiği mücadeleye ABD’nin destek vermek konusundaki isteksizliğidir.”
Rand Raporu, CHP’nin AB’ye karşı tutumundan rahatsızlığı da dile getiriyordu:
 “CHP, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği davasına öncülük etmek yerine, AB’ye en şiddetli eleştirileri yapar hale gelmiştir ve Türk ordusu için maşa olmaktan daha öte olduğu izlenimini vermiştir.”
Ve de  “yapılması gereken”  şöyle dayatılıyor..
“CHP Batıcıların kalesi haline getirilmelidir..”
Rapor oldukça uzun, bu kadarı “arif olana” yeter..
Ne diyor rapor?..
“ABD ve AB’ye karşı olan CHP, Türk Ordusuna payandadır.. Derhal Batıcıların kalesi haline getirilmeli..”
Baykal, bu raporun ardından düştü... Hemen ardından da Yahudi Lobileri Türk basınında  “Edelman”  imzalı görüşler yayınlattı... Buna göre  “CHP ve Kılıçdaroğlu desteklenmeliydi..”  Ve asıl dikkat çekici olan, desteklenmesi önerilen Y-CHP’nin kurmay kadrosu Sorosçu bir ekip tarafından süratle inşa edilmişti..
Bu Y-CHP seçimlere giderken bir de TV kanalı ile desteklenmeliydi ve kanal  “Rand Raporu”  temelinde bir Y-CHP’nin sesi olmalıydı.. Bunun için de Baykal’ın kanaldaki eli de kırılmalıydı..
Kılıçdaroğlu ekibine bu konuda destek vermesi için devreye sokulan hareketin, ABD Neocon Hareketi ile kan kardeşliği biliniyor.. Bu Hareketin içerisinde Edelman’ın, aralarında Çetin Doğan’ın damadı Dani Rodrik’in de
bulunduğu ekibinin omuzdaşlığı açık seçik
ortadadır..
Sözün sonu, Baykal’ın davasının Türkiye’ye böyle Hollywood filmi gibi maliyeti
vardır!

Yazarın Diğer Yazıları