Baykal: "Trump'da bile bu yetkiler yok"

Baykal: "Trump'da bile bu yetkiler yok"
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan referandumuna ilişkin, "Getirilen rejim başka, başkanlık rejimi başka. Trump da bile bu yetkiler yok" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, pazar günü yapılacak referandumla ilgi bilgi vermek amacıyla partisinin Manavgat İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen de programda hazır bulundu. İlçe binası gelen kalabalığı almayınca Deniz Baykal caddede konuşma yaptı.

‘ASIRLIK BİR TERCİH YAPACAĞIZ’

16 Nisan’da yapılacak referandumu telafisi olmayan, olağanüstü kararların alınacağı bir yol ayrımı olarak niteleyen Deniz Baykal, ‘Hepimiz gerçekten çok ağır sorumluluklar taşıyoruz şu anda. Alacağımız karar sadece bizim bundan sonra kalan hayatımızı değil, çocuklarımızın ve torunlarımızın da hayatını etkisi altına alacak. Asırlık bir tercih yapacağız, telafisi mümkün olmayan bir konu. Yani kararı bir defa alacağız, bir defa bir şey söyleyeceğiz. Yanlış söylersek her şeyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız’ dedi.

‘TRUMP’DA BİLE BU YETKİLER YOK’

Baykal, referandumda ‘evet’ kararıyla cumhurbaşkanına tek adamlık yetkisi verileceğini vurgularken, şunları söyledi:

‘Getirilen rejim başka, başkanlık rejimi başka. Trump da bile bu yetkiler yok. Orada başkanlık rejimi var. Ama bu getirilen tek adam. Mahkeme yok, temyiz yok, itiraz yok. Kanunu o çıkarıyor tek başına. Bütün bakanlıkları isterse kapatır, yenisini istediği gibi açar. Soru sormak mümkün değil. Memurları bir günde sözleşmeli personel yapabilir. ‘Memurum’ diye kendini güvenceye aldığını sanma, ‘evet’ dediğin anda, zaten dilinin altında var, söyleyip duruyor; ‘Kardeşim ne demek memurluk. Sözleşmeli personelsiniz. Ben istediğim adamı müsteşar yapacağım’ diyebilir.’