Yüksek gerilim hattında kaza 4 ŞEHİT

Yüksek gerilim hattında kaza 4 ŞEHİT
Yüksek gerilim hattında kaza 4 ŞEHİT

Ankara Gölbaşı’nda eğitim uçuşu yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Sikorsky havada arızalandı. İrtifa kaydeder

Ankara Gölbaşı’nda eğitim uçuşu yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Sikorsky havada arızalandı. İrtifa kaydederek yüksek gerilim hattına çarpan helikopter burnunun üzerine düşerek parçalandı

 

Ankara’da dün korkunç bir helikopter kazası meydana geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı’na ait Sikorsky tipi helikopter ile saat 11.00 sıralarında irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin Gölbaşı - Konya Karayolu üzerinde Bala kavşağı mevkiinde Yavrucak istikametinde düştüğü anlaşıldı. İrtifa kaybeden helikopter yüksek gerilim hattına çarptı. Parçalanan helikopter de, Pilot Binbaşı Ahmet Duman, Pilot üsteğmen Emre Acar, Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuşlar Erdinç Salkım ve Hüseyin Ulucan şehit oldu.
Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri gitti. Şehit düşen dört askerimizin cansız bedenleriyle karşılaşıldı. Olay yerine gelen askeri helikopterler havadan da keşif çalışması yaptı. Arama kurtarma ekipleri de, özel eğitilmiş köpekler ile kazanın meydana geldiği yerin çevresindeki arazide arama yaptı. Ekipler, kazadan sonra dört bir tarafa saçılan helikopterin parçalarını topladı.

 


Görgü tanıkları

Görgü tanıklarının anlatımına göre, askeri helikopter düz arazi üzerinde uçarken, birden irtifa kaybetmeye başladı. Yalpalayan helikopter arazi üzerindeki bazı ağaçlara sürtündü. Düşmemek için pilotun çabaladığı belirtilirken, dengesi bozulan helikopter yüksek gerilim hattına takılarak, ön kısmından sert bir şekilde zemine çakıldı. Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Metin Gürak, kaza yerine geldi. Gürak başkanlığındaki uzman ekip, kazayla ilgili inceleme yapıyor.

 

Periyodik bakım sonrası düştü

Genelkurmay Başkanlığı Ankara’da dört askerin şehit olmasıyla sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında, “Bugün (dün) saat 11.00 sularında, Ankara-Konya karayolu Balâ yol ayrımı 1 km güneyinde (Gölbaşı’nın 12 km güneyi), Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığı’na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz periyodik bakım sonrası tecrübe uçuşu esnasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kaza kırıma uğramıştır. Elim helikopter kazasında dört personelimiz şehit olmuştur. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar dileriz” denildi.