Bayram mesajında Atatürk’ün adı yok!

Bayram mesajında Atatürk’ün adı yok!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısında “Atatürk’ü Anma”dan “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ederim” dedi.

Salim Yavaşoğlu / YENİÇAĞ

AK Saray’da basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ederken “Atatürk’ü Anma”yı unuttu. Gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Kalın, konuşmasının sonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na da değindi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuşmasında, “Son olarak, bildiğiniz gibi yarın (bugün) 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. Bu vesileyle ülkemizin çeşitli yerlerinde, noktalarında bir dizi etkinlikler yapılıyor ki, Gençlik Haftası da başladı, şu anda da devam ediyor. Yarın da (bugün) Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyla ilgili bir dizi faaliyeti olacak burada, ülkemizin değişik yerlerinden gelen gençlerle buluşacak öğlen yemeğinde. Ardından da akşamleyin bir televizyon programında yine ülkemizin değişik noktalarından gelen, ama aynı zamanda yurt dışından ülkemizde bulunan yabancı öğrencilerin de katılacağı bir televizyon programında kendileri gençlerle bir araya gelecekler. Ben bu vesileyle de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı da tebrik ediyor, hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Terör olaylarına da değinen Kalın, “Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen güvenlik görevlilerimiz ve Diyarbakır’da patlayıcı yüklü bir kamyonun teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 13 vatandaşımız için Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

İnsani zirve

BM İnsani Zirvesi’nin İstanbul’da yapılacağını hatırlatan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şunları söyledi: “Bir diğer konu arkadaşlar, bildiğiniz gibi Birleşmiş Milletler çatısı altında tarihte ilk defa yapılacak olan İnsani Zirve 23-24 Mayıs tarihleri arasında, yani önümüzdeki hafta İstanbul’da gerçekleşecek. Bu zirve her yönden büyük önem arz ediyor. Zira özellikle her yıl 200 milyondan fazla insanın çeşitli sebeplerle yardıma muhtaç hale düştüğü bir dünyada yardımların daha etkin bir şekilde ulaştırılması, daha krizler ortaya çıkmadan gerekli adımların atılması konusunda bir uluslararası gündeme zaten şiddetle ihtiyaç var idi..”

Atatürk’süz afiş

Öte yandan Gaziantep Şahinbey belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutlama afişinde de “Atatürk” ismi kullanılmadı. Tepkiler üzerine Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kente astırdığı bayram afişine Atatürk ismini ekletti. Yeni afişlerde “19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun” diye yazıldı.