Bayramda babaları için yas tutuyorlar

Bayramda babaları için yas tutuyorlar
Bayram alışverişinde şehit edilen korucu İnal’ın çocukları Kurban Bayramı’nı buruk geçiriyor

Bayram değil yas evi oldu

Eşi ve 4 yaşındaki oğlunun gözü önünde şehit düşen geçici köy korucusu ve Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal’ın kızı Rabia, “Kardeşim babama sarıldığı sırada katletmişler. Bari küçük kardeşimin 
hatırına bir şey yapmasalardı. Devlet silah versin biz de korucu olarak mücadele ederiz” diye konuştu. 

“Kanını yerde bırakmayın”
Bayram günü, taziyeleri kabul ederken konuşan 
İnal’ın diğer kızı Songül ise, “Devletimizi, bayrağımızı sevdiğimiz için bizi hor görüyorlar.  O nedenle babamı öldürdüler. Kanını yerde bırakmayın” dedi. Sabriye İnal da eşinin yasını tutmayacağını gurur duyduklarını söyledi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bayram alışverişinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen korucu Osman İnal’ın çocukları Kurban Bayramı’nı buruk geçiriyor. Eşi ve 4 yaşındaki oğlunun gözü önünde şehit düşen geçici köy korucusu ve Vatan Mahallesi Muhtarı İnal’ın ailesi bayramda taziyeleri kabul ediyor. İnal’ın kızı Rabia İnal (24), babalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Saldırıyı lanetleyen İnal, “Babam, annem ve 4 yaşındaki kardeşim Ufuk’un gözü önünde şehit edilmiş. Kardeşim babama sarıldığı sırada katletmişler. Bari kardeşimin hatırına bir şey yapmasalardı” şeklinde konuştu. Babalarının yolunda ilerleyeceklerini vurgulayan İnal, “Devlet silah versin, biz kızları olarak korucu olmaya hazırız. Bir Osman gitti, yerini dolduracak bin Osman gelecek” ifadelerini kullandı. İnal’ın küçük kızı Songül İnal (16) ise ailece terörü lanetlediklerini belirterek şunları kaydetti: “Devletimizi, bayrağımızı sevdiğimiz için bizi hor görüyorlar, sevmiyorlar. O nedenle de babamı öldürdüler. Bize sahip çıkın, babamın kanını yerde bırakmayın. Ailemiz geniştir. Birini öldürmekle bitmeyiz, hepimiz Osman’ız. Babamızın yolunda yürüyeceğiz.”

Bunu niçin yaptılar?
Şehit korucunun oğlu Umut İnal (12), babasının kimseye zararı olmayan, herkese iyilik yapan bir kişi olduğunu dile getirerek, “Bunu babama neden yaptılar?” diye sordu. İnal’ın eşi 14 çocuk annesi Sabriye İnal da eşinin yasını tutmayacağını, şehit olmasından gurur duyduklarını söyledi. Devletten tek isteklerinin faillerinin yakalanması olduğunu söyleyen İnal, “Türk bayrağı benim başım üstüne. Eşimin silahı da göğsümün üstünde olacak. Onun silahı benim emanetimdir” dedi.