Bayramda tatile çıkacaklara güvenli yolculuk önerileri

Bayramda tatile çıkacaklara güvenli yolculuk önerileri
Uzun süreli bayram tatilini fırsat bilenler tatil planlarını yapmaya çok önceden başladılar. Çok fazla kişinin aynı anda yola çıkacak olması, güvenli bir yolculuğun önemini artırıyor.

Uzun süreli araç kullanırken bazı belli başlı ergonomik detaylara dikkat etmek gerekiyor. Acıbadem Mobil Sağlık uzmanları da küçük ergonomik detaylara uymanın güvenli yolculuk konusunda çok büyük önem taşıdığını belirterek yola çıkacakları bu konuda sıkça yapılan yanlışlara karşı uyarıyor. 

Sık sık mola verin
Uykusuz araç kullanımı dikkat dağınıklığına yol açarak sürücüyü ve yolcuları tehlikeye sokabiliyor. Uzun süre durmadan araç kullanmak dikkat eksikliği gibi problemlere yol açabileceğinden kısa aralıklarla sık sık mola vermeyi ihmal etmemek gerekiyor. Molalarda kısa yürüyüşlere çıkmak ve gerilme egzersizleri yapmak dikkatini tekrar toplamayı ve gerilmiş olan kaslardaki stresin azalmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bel-boyun fıtığı, yumuşak doku travmaları gibi problemlerle karşılaşma riskini de azaltacaktır. Uzun süreli yolculuklarda oturuşa ve sürüş ergonomisine dikkat etmek gerekiyor. Ergonomik bir sürüş sayesinde uzun süre araba kullanmaktan kaynaklanabilecek bel, sırt ve boyun ağrıları engellenebiliyor. Düzgün bir tutuş için kollarınızı hafif açılı bir biçimde uzattığınızda, bilekleriniz direksiyonun üzerine konulabilecek uzaklıkta olmalı. Bu sayede dönüşleri dirseklerinizi hafifçe bükerek kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca direksiyonu tamamen çevirdiğinizde kollarınız çapraz pozisyondayken bile omuzlarınızın koltuktan kalkmaması gerekiyor. Sürücülerin bol bol su tüketmesi, hafif ve yağsız yiyecekleri tercih etmesi, açık renkli ve terletmeyen pamuklu kıyafetler giymesi ve araçlarını klima ile soğuttuktan sonra yola çıkması ciddi kazaların önüne geçiyor.