Bayülgen'e son darbe Erdoğan'dan

"Çarşı karıştı" deriz ya, Babıâli karıştı. Okan Bayülgen'in Altın Kelebek Ödül Töreni'ndeki hatası dallanıp budaklandı. Sonuçta Kanal D ile yaptığı anlaşmanın sonu geldi. Şovu yayından kaldrıldı. Yılın Dizisi için tekrar tekrar, "Ben hiç seyretmedim" demesi ve dizi ekibine söz vermemesi ipleri germişti. Gemilerin yakılması ise Cumhurbaşkanı'nın TRT World'un açılışında yaptığı konuşmayla gerçekleşti. Erdoğan'ın, salonda bulunan "Ertuğrul-Diriliş" ekibine hitaben, "Onlar ne derlerse desinler, siz milletin gönlünde taht kurdunuz. Torunlarım dahi sizi hiç kaçırmadan izliyor" şeklindeki konuşması emir kabul edildi. Doğan Medya yönetimi toplanıp oy birliğiyle Bayülgen'in fişini çekti.

Aynı gruptan İsmet Berkan'ın da köşesinin kaldırıldığı iddialar arasında. Bu tip med-cezirlere her oluşumda sıkça rastlar hale geldik. Tiraj olarak, izlenme payı olarak yüksek olmayan, ancak sayısal çoğunluğa hakim Türk Medya'dan gelen kokular hızla yayılmakta.

Atılımlar

TV8'de bazı yapımlara destek kararı alındı. İlk uygulama "Yılmaz Morgül'le Mutlu Günler"de. Ratingi her zaman yüksek konuklara yer verilmeye çalışılıyor. Ek olarak astroloji bölümü açıldı. Bu Filiz özkol'a havale edildi. Ratingin artması bekleniyor. Fikrimi soran olursa, ümitli değilim. Yılmaz duygulu ve iyi insan ama donuk yapısı var. Bu yaştan sonra değişmesi zor. Yine aynı ekranla ilgili bir not daha düşmek istiyorum. İvana Sert yıllardır Türkiye'de, hâlâ Sultanahmet'e ilk defa gelmiş turist gibi Türkçe konuşuyor. İnsan bu kadar mı yeteneksiz olur? Oğlu bile duruma isyan ederken yönetim uykuda.

---

TEMA Vakfı 25. yılını güzel bir kampanya ile süslemekte. "Yeşeren Şarkılar" organizasyonunda lokomotif ekran NTV. Canlı yayın bu işin sosu. Gülay Afşar'ın sunumu iyi. Hanımefendinin bacaklarını ortaya çıkaran kıyafeti içinse "daha fazla" ilgi çekici diyebilirim.

Gizli kahramanlar

Haber kanallarının yüzünü bilmediğimiz pek çok ismi vardır. Haberi koklamak -olacakları tahmin etmek- bunların işidir. Düzgün şekilde hızla yayına hazırlamak bunların görevleri arasındadır. Örneğin NTV'de Halil Demir'in redaksiyonla başlayan gazeteciliği, şimdilerde "Haber Müdürü" titrini taşımakta. İzleyici bunun farkında değil, ancak bizler biliyoruz.

TRT Spor'daki bir başka sessiz kahramandan da söz edeceğim; Pınar Akkan Şehri. Bu bayan müdür sessiz ve derinden iyi işler yapıyor. Tebrik edileceklerden. Başarılarının devamını dilerim.

Bir de itiraf

Bu aralar hatalarım -tashih- arttı. Ne kadar özenli davransak da önünü alamıyoruz. Teknoloji zaafımın bunun ana nedeni olduğunu biliyorum. Yazışmadan sayfa düzenine aktarma sırasında sanki harfler yer değiştiriyor. Bundan öncekiler, bundan sonrasında meydana gelecekler için özür diliyorum. Hani bir eski özlü söz vardır; "Maksat dumanı doğru çıksın". Sevenlerimin beni her zaman affedeceğine inanıyorum.

 Dizi-reklam ilişkileri

Cesur ve Güzel senaryosu fazlaca rastlantılara boğulsa da ilgimi çekmekte. Örneğin Korludağlar'ın damat adayı ile torunun taşıyıcı annesi birbirlerine tesadüfen (!) rastlayıp yatağa girebiliyorlar. Böylesi tesadüfler fazlaca var. İki başrol oyuncusunun yakışması kadar, diğer rolleri üstlenenlerin başarısı izlenmeyi artıran etken.

Kafama takılan, kullanılan tüm araçların aynı marka oluşu. Aynı kuruluşun çeşitli modelleri sergileniyor. Buzlama yok, net şekilde görüyorsunuz. Oysa dizilerde markaların teşhiri RTÜK tarafından yasaklı. Eğer dizilerdeki görüntüler zamanlama ile çarpılıp paraya çevrilirse ortaya müthiş bir rakam çıkar. Sanırım Yapımcı ve Yayıncı'nın otomotiv firmasıyla özel anlaşması mevcut.

Yazarın Diğer Yazıları