BBP'den ittifak açıklaması

BBP'den ittifak açıklaması
Büyük Birlik Partisi'nin İstanbul İl Başkanı Mican, AKP-MHP ittifakını değerlendirirken "Önümüzdeki dönem hükümette olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

KRT'de Çağlar Cilara'nın sunduğu Haber Merkezi programına konuk olan BBP İstanbul İl Başkanı Mustafa Mican, Türk siyasetinin BBP çizgisine geldiğini ileri sürerek, önümüzdeki dönemlerde hükümette olmayı hak ettiklerini söyledi.

Mican, programda Cilara'nın, "İktidarın bir köşesinde olup, kendi fikirlerimizi bir alanda hayata geçirmek isteriz demeyecek misiniz" şeklindeki sorusuna, "Tabiki diyeceğiz, Büyük Birlik Partisi, 25 yıldır, inançlı, imanlı, milliyetçi, vatansever, yetişmiş, liyakatlı ve eğitimli kadroları ile Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletini yönetmeye kendini hazır hisseden, hazırlamış olan bir siyasi harekettir. Bakınız, söylemleriyle, duruşuyla, refleksiyle, vizyonuyla, programıyla, istikametiyle bunu hissettiriyor ve gösteriyor. Medya gücümüz yok, buna rağmen Türk milleti, Büyük Birlik Partisi'nin, Alperenlerin gücünü, potansiyelini çok iyi biliyor. Dolayısıyla, önümüzde oluşacak yapının içerisinde olmalı, yani hak ettiği yerde olmalı mutlaka" yanıtını verdi.

Mican ayrıca Türk siyasetinin Büyük Birlik Partisi çizgisine geldiğini şu sözlerle ileri sürdü:

"Biz 25 yıl önce Büyük Birlik Partisi'ni bir milli mutabakat çağrısı ile kurduk. Bu program 25 yıl önce yazıldığı gibi ana hatlarıyla duruyor hiç bozulmadan. Türk siyaseti, Türkiye'nin siyasi yapısı Büyük Birlik Partisi'nin çizgisine gelmiştir."