Bebek katilinin itibarını düşünen Arınç’a tepki yağdı

Bebek katilinin itibarını düşünen Arınç’a tepki yağdı
AKP’li Bülent Arınç’ın HDP’yi eleştirirken söylediği “Öcalan’ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz” ifadesini değerlendiren MHP’li Tunca Toskay, “30 bin kişinin katili teröristin hangi itibarı olabilir” dedi.

Bebek katilinin itibarını düşünen Arınç’a tepki yağdı

Haber: Fatih Erboz

ESKİ MGK Genel Sekreteri emekli Org. Tuncer Kılınç ise  “Öcalan’ın ne itibarı var da itibarsızlaştırılıyor. Silahla Türkiye’ye bir şeyleri dikte ettirme çabaları itibarsa artık diyecek bir şey kalmıyor” diye konuştu.

 

Bebek katili Öcalan’ın onurunu koruma görevi  hükümete düştü. HDP ve PKK’nın sözünü dinlemeyen Öcalan’ı daha önce “Öğrenci yurdundayken namaz kılan üç arkadaş. Biri Öcalan” açıklamasıyla kamuoyuna şirin göstermeye çalışan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şimdi de “HDP, Öcalan’ı itibarsız hale getirmek istiyor” sözleriyle İmralı canisine olan hayranlığını bir adım daha öteye taşıdı. Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, bu sözlere “Öcalan’ın ne itibarı var da itibarsızlaştırılıyor. Herkes kendine göre bir değer atfediyor. Adamın tutumu belli. Türkiye’nin başına açtığı sıkıntılar belli. 30 bin insanımızın canına mal oldular. Hala ellerinde silahla Türkiye’ye bir şeyleri dikte ettirme çabaları bunlar itibarsa artık diyecek bir şey kalmıyor” diye tepki gösterdi.

“ABD kontrolünde”
Kılınç, sürecin  başı ve sonunun belli olmadığını söyledi. Pazarlık masasında konuşulanların kamuoyundan saklandığını anlatan Kılınç, sürecin ABD’nin kontrolünde yürüdüğüne dikkat çekti. Terör örgütü PKK’nın, “Hakem” istemesine AKP iktidarının karşı çıkarak, bu isteği şimdilik ötelediğini belirten Kılınç, “Pazarlık her ne kadar örtülü olarak yapıyorlarsa da ABD burada taraf ve işi götüren asıl unsur. Görüşmeleri legalleştirmeye çalıştılar. Karşı tarafta uluslararası antlaşma beklentisi de var. Bunu ister açık olarak kamuoyunda yürütsünler, isterse örtülü olarak gitsin bu süreç ABD’nin güdümünde gidiyor” diye konuştu.

İtibar kazandırma projesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan,  sözde çözümün Öcalan’ın itibarını yükseltmek ve PKK’nın düzenli ordu kurmasına olanak tanımaktan geçtiğini söyledi. Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının Öcalan’ın itibarını koruma görevi üstlendiğine dikkat çeken Tezcan şunları söyledi: “Planlı bir adımın içerisindeler, bu sürecin parçası olanlara söylenecek bir şey yok.  Karayılan da ’militan sayımız bin 180 kişi arttı’dedi. PKK, ’Çözüm sürecinden sonra sizi memur, güvenlik görevlisi yapacağım, maaşlı, sigortalı olacaksınız’diyerek ordu topluyordu. Şimdi ise yaşanan sürecin meyvelerini hem örgüt hem de onlarla işbirliği içindeki hükümet alıyor. Bu bir itibar kazandırma projesidir.”

Türkiye için zulüm
MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ise bu konuları konuşmanın Türkiye için zulüm olduğunu söyledi. Toskay şunları kaydetti: “Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerini hayretle karşılıyorum. Bunları konuşup tartışmak bile bir zulümdür. 30 bin kişinin katili bir teröristin hangi itibarı olabilir. Hukuk kuralları, yargı İmralı’dakinin kim olduğunu verdiği kararla açıkta ortaya koydu. Siz şimdi çıkıp hangi itibardan söz ediyorsunuz. Arınç eskiden Erdoğan’ın laflarını düzeltiyordu. Kabinedeki yeni görevi de bölücü başının onurunu korumak mı olacak? Kendisine böyle bir görev mi edindi? AKP hükümetinin neresinden tutarsanız tutun her tarafı dökülüyor. Bunları konuşmak, tartışmak Türkiye Cumhuriyetinde yaşayanlar için artık bir zulüm haline geldi. AKP hükümeti artık hiçbir şey yapamıyor. Bunu da herkes görmeli. ”