Bebekleri katletmek terör örgütünün işi

Bebekleri katletmek terör örgütünün işi
7 ayda 214 asker ve polisi şehit edip adı konmamış bebekleri öldüren canilerin sözcüsü, PKK’nın vurduğu çocukla ajitasyon yaptı

Ana karnındaki yavruları, beşikte uyuyan bebekleri acımasızca katleden, cadde ve sokaklara kazdığı hendeklere gömdüğü tonlarca bombayı patlatarak katliam yapan PKK’nın kanlı eylemlerini görmeyen HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, güvenlik güçlerini suçladı.

Şehitleri görme, iftira at

Onbinlerce kişinin PKK korkusuyla evlerini terk etmesini, kahpece tuzaklanan bombalar nedeniyle verilen şehitleri hiçe sayan Yüksekdağ, hâlâ “Öz yönetim taleplerini dile getiren halklarımız canlı hedef haline getiriliyor” diye iftira atıyor.

 

Bebekleri katletmek terör örgütünün işi

PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, TBMM grup toplantısında, sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde 7 Haziran’dan bu yana 61’i çocuk 73’ü kadın olmak üzere toplam 360 sivilin yaşamını yitirdiğini iddia ederek güvenlik güçlerinin müdahalelerini eleştirdi. Öz yönetim bahanesiyle yerleşim yerlerindeki cadde ve sokaklarda tonlarca bomba patlatan PKK’lıları görmezden gelen Yüksekdağ, “Öz yönetim talebini, iradesini dile getiren 7 ilçedeki halklarımız canlı hedef haline getiriliyor” diye konuştu. Oysa yollar kazılarak gömülen patlayıcıların infilak ettirilmesi, barikatların kurulması, hendeklerin kazılması meskun mahalleri yaşanmaz hale getirdi. Vatandaşlar can korkusu, çocukların çatışmalardan ve bombalardan korkması nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kahpece tuzaklanan bombalar nedeniyle bir çok güvenlik görevlisi şehit olurken çok sayıda vatandaş da ya hayatını kaybetti ya da yaralandı. Yüksekdağ, dedesiyle birlikte öldürülen 3 aylık Miray bebeğin nüfus cüzdanını göstererek, “Bu coğrafyada çocuklar nüfus cüzdanın fotoğrafı yapıştırılmadan öldürülüyor” dedi. Bir anlamda bu olayın sorumluluğunu da güvenlik güçlerine yüklemek istedi. Oysa PKK’nın bebekleri, çocukları katletmesi yeni bir şey değil. Doğu ve Güneydoğu’da sivilleri hedef alan PKK, anne karnındaki minik yavuruyu da katletti, beşikte uyuyan bebeği de vurdu. Fakat bu PKK için olağan bir vahşet. Çünkü geçmişi bebek katliamlarıyla dolu. PKK, 2011 Eylül ayında Batman’da 8 aylık hamile Mizgin Doru ve 5 yaşındaki kızını öldürdü. Doru’nun karnından sezaryenle alınan bebeği de daha doğmadan terörle tanışmış oldu.

İlk silahlı eylem

Minik yavru da annesinin cansız bedeninden doğduktan bir gün sonra hayatını kaybetti. Batman’lı Doru ailesinin 4 kız çocuğun ardından özlemle beklediği erkek evlatları son dönemlerde sivilleri hedef alan PKK’nın ilk bebek kurbanı değil. İlk silahlı eylemini 1984’te yaptıktan sonra özellikle Doğu ve Güneydoğu’da sayısız kanlı katliama imza atan terör örgütü PKK, bugüne kadar ayırt etmeden çok sayıda çocuğu da vahşice öldürdü. Örgütün İmralı’da cezasını çeken Elebaşısı Abdullah Öcalan’ın “bebek katili” olarak da anılmasına sebep olan bu çocuk katliamları kayıtlarda da var.

 

Hamza’yı beşiğinde vurdular

* 20 Ağustos 1987’de Mardin Dargeçit ilçesine bağlı Bahçe mezrasına gelen PKK’lılar Şehmus Arık’ın evini bastı. Kalaşnikoflarla katliam yapan PKK’lılar 3 çocuğu öldürdü. 4 aylık Hamza kurşunu yediğinde beşikte uyuyordu.

* 9 Temmuz 1989’de Diyarbakır’ın Hani ilçesinin Kırım köyüne baskın düzenleyen PKK’lı teröristler 3 yaşındaki bir kız çocuğunu öldürdü.

* 10 Mayıs 1988’de Mardin’in Nusaybin ilçesinde 15 vatandaşı öldüren PKK 6 çocuğa da acımadı. Kız bebeklerden birisi beşiğinde uyurken vahşice katledildi.

* 24 Aralık 1989’da Hakkari’nin İkiyaka köyünde 13 çocuk, 6 kadın, 3 erkeği öldürdü. Teröristler anneleriyle birlikte yer yatağında uyuyan çocukları da hiç gözlerini kırpmadan taradı.

* 19 Ağustos 1992’de Diyarbakır’ın Lice ilçesine sivil vatandaşlara saldıran PKK kundaktaki bir bebeği de makineli tüfekle taradı.

* 10 Haziran 1990’da Şırnak’ın Çevrimli köyüne saldıran PKK 11’i çocuk 27 kişiyi katletti.

* 21 Ekim 1993’de Siirt’te 13’ü çocuk ve 9 kadın PKK tarafından hunharca katledildi.

* 24 Temmuz 1994’de Van’da Atabinen köyünü basarak 6 kadını yataklarında katleden PKK, annelerinin yanında uyuyan 3 bebeği de öldürdü.

 

Salim Yavaşoğlu 

 

 

1-291.jpg

 

Figen Yüksekdağ, teröristlerin dedesi ile birlikte kurşunladığı 3 aylık Miray’ın kimliğini gösterip, “Bu coğrafyada çocuklar nüfus cüzdanına fotoğrafı yapıştırılmadan öldürülüyor” iftirasıyla olayın sorumluluğunu güvenlik güçlerine yükledi.