Beceremediler...

Ayni renklere gönül vermiş iki takım için oldukça zor ve bir o kadar da önemli bir maçtı.. Hafta içinde Antalya ile oynadığı kupa maçı ile yeni transferi Jo’yu kaybeden ve önemli sakatlıklarla başı belada olan G.Saray için galibiyet su kadar, hava kadar şarttı.. Renkdaşını 36 yıldır yenemeyen, sezonun başarılı ekibi Kayseri için de galibiyet, en az rakibine lazım olduğu kadar da gerekliydi..
Bunu bilen her iki ekipte maça hızlı başladı. Her ikisinin de üç puanı istediği her halllerinden belliydi..G.Saray bütün çabasına rağmen ne yazık ki yine eksik bir kadro ile sahadaydı..Hollandalı hoca elindeki kadronun en iyisini yaptığı değişiklikle sahaya sürmüş, defansta Servet’in yerine Emre Güngör’e şans vermiş, Antalya’da sol geride oynadığı için iyi performans gösteremeyen Caner’e mecburen yine geride, iyileşen Mehmet Topal, Elano ile Keita’yı da ilk onbirde görevlendirmişti. Dün gece Mehmet Topal ve Mehmet Sarp ile sarı kırmızılar topa daha çok sahip oldu, ancak Elano, Santos ve Keita’nın savrukluğu ile oyunu rakip sahaya yıkamadı. İleride Santos ve Keita da fazla etkili olamadı. Bir tek Arda’nın çabası ise gol için yeterli olmadı..
Bu maça hem fizik, hem de moral olarak iyi konsantre olan Kayseri, özellikle Makukula, Cangela ve Eren ile rakibin üstüne geliyor ancak o da son haraketleri bir türlü yapamıyordu. Tabii bu bölgede Emre ve Neill’in etkili oyunları rakibe bu şansı vermiyordu. Ancak defansın sağı ve solu için ayni şeyleri söylemek mümkün değildi..
G.Saray, ikinci yarıda rakibinden daha çok topa sahip olan, rakip sahaya daha çok giden taraftı. Özellikle Kayseri’nin 10 kişi kalmasından sonra Cim bom, rakip sahnaya adeta çöreklendi, ancak gol vuruşunu bir türlü yapamadı.
Dün Kadir Has stadında heyecanı bol, mücadelesi yüksek ancak golü olmayan bir maç izledik. Her iki takımda kazanmak için çok istekli, ancak bir o kadar da beceriksizdi. Özellikle G.Saray’ın son dakikalarda kaçırdığı mutlak gol posizyonları maçın sonucu belirledi..

Yazarın Diğer Yazıları