Bedelli askerlere 'kadına şiddet' semineri

Bedelli askerlere 'kadına şiddet' semineri
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı (MSB) işbirliğinde, bedelli askerlik yapanlara kadına yönelik şiddetle mücadele semineri verilecek.

Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç'in haberine göre, seminer kapsamında erken yaşta zorla evlilikler de anlatılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk şunları söyledi: “Bu yılın başından bu yana kamu personelinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgi ve farkındalığının arttırılması amacıyla 81 ilde ‘kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri’ ile 25 binin üzerinde kamu görevlisine ulaşıldı. Kadına ve çocuklara yönelik saldırılar insanlık suçudur. Bu nedenle kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında geniş bir yelpazede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Farkındalık arttırma faaliyetleri çerçevesinde Milli Savunma Bakanlığı ile 21 günlük temel askerlik eğitimi alacak 500 binin üzerinde ere ‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri’ verilmesi konusunda mutabakata vardık.”

40 ilde başlayacak seminerlerle bedelli askerlik uygulamasından faydalanan herkese ulaşılması hedefleniyor. Bakanlık uzmanlarınca verilecek eğitimlerde, ‘aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele’, ‘erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele’, ‘kadın-erkek eşitliği’, ‘ulusal mevzuat ve başvuru mekanizmaları’ konuları ele alınacak.