Beker: “Türkiye’ye güneş doğacak”

Beker: “Türkiye’ye güneş doğacak”
İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’na getirilen Oğuzhan Beker ile gençleri ve partinin geleceğini konuştuk. Beker, “Gençlik kolları olarak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz, 24 Haziran’da Türkiye’ye güneş doğacak” ifadelerini kullandı.

Gökay Mert Akşit / Yeniçağ

İYİ Parti’de seçim çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Bu sırada teşkilatlanma faaliyetleri de unutulmuyor. Kısa bir süre önce Meral Akşener tarafından Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na getirilen Oğuzhan Beker ile projeleri ve gençliği konuştuk.

İşte Beker’in sorularımıza verdiği cevaplar:

Öncelikle sizi biraz tanıyalım

1994 Ankara doğumluyum. Orada doğdum, büyüdüm. Atılım Üniversitesi inşaat mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olarak lisans eğitimime devam etmekteyim.

Siyasete girme fikri nasıl doğdu ve İYİ Parti ile nasıl tanıştınız?

Babam eski Ankara Pursaklar Belediye Başkanı, Meral Hanım’la MHP döneminden tanışıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, genel başkanımızın yolunda yürüyoruz. O benim her zaman ablam. Ama tabii ki şimdi sıfatlarımız biraz daha ciddileşti. Ben ona artık “abla” değil, ‘Sayın Genel Başkanım’ diyorum. Sağ olsun beni böyle bir göreve layık gördü.

Benim görevi devralmamın üstünden 15 gün geçti. Ama çalışan genç arkadaşlarımızın partinin kurulmasından bu yana 6 aylık bir emekleri var. Ben Meral Hanım’la şimdiye kadar sahadaydım, 45’e yakın il gezdim. O yüzden gençler beni çok tanımıyor. Göreve geldiğimden beri illerdeki gençlik kollarıyla tanışıyorum, insanlarla iletişim kuruyorum.

Demirören Medya protestosu son dönemlerde alışık olmadığımız türde bir eylemdi. Düşünce nasıl ortaya çıktı?

Biz parti olarak maalesef medyada yer alamıyoruz. Televizyon kanalları bizim mitinglerimizi, protestolarımızı, yürüyüşlerimizi hiçbir şekilde göstermiyor. Hatta geçen iktidar partisi mensuplarından biri ‘Cumhurbaşkanımız aya yol yaptık dese, inanırız’ dedi, biz ayda miting yapsak yine göstermezler. O yüzden biz de Habertürk yayınında bir plan yaptık, ‘sesimizi nasıl duyurabiliriz?’, ‘nasıl dikkatleri çekebiliriz?’ diye düşündük ve CNN Türk, Kanal D protestosunu gerçekleştirdik. Unutulmayacak bir protesto oldu. Bizi hiçbir şekilde göstermeyen kanallar, gazeteler bu eylemimizi gördü. 24 Haziran’a kadar bu tarz protestolar yapacağız. Biz demokratik bir ülkeysek, herkes kendi hür iradesiyle oyunun rengine karar verecekse, bütün adayların eşit bir şekilde yarışması lazım.

“GENÇLİĞE TEK TEK ULAŞACAĞIZ”

Gençlik kollarımız kısa sürede çok güzel projelere imza atmış zaten. Biz kurulduğumuz günden yana birçok sıkıntıyla uğraşıyoruz. ‘Partiyi kurabilecek miyiz?’, ‘Seçime sokacaklar mı?’ gibi vb. durumlarla uğraştık. Bu şüphelerimizin doğru olduğunu gördük. Çünkü 15 vekil bize gelmeseydi, bizi seçime sokmayacaklardı bile… Bu işlerle uğraşmamıza rağmen, çok güzel işler yaptık; yapacağız da. İYİ Parti Gençlik Kolları olarak şunu gördük, gençlerde çok büyük heves var. Gençlik kolları olarak aslında en büyük projemiz gençlere ulaşmak. Örneğin, bu seçimde çok sayıda 2000 doğumlu kardeşimiz ilk defa oy kullanacak. Başka bir örnek verecek olursak; 90 kuşağı, AKP’den başka bir iktidar görmedi. Ve bu durumdan çok sıkılmışlar. Özgürlükleriyle ilgili sıkıntılar olduğunu düşünüyorlar. Hedefimiz bu arkadaşlarımıza tek tek ulaşmak, tek tek kendimizi anlatmak.

whatsapp-image-2018-06-08-at-17.16.23.jpeg

Meral Akşener de hep gençlere vurgu yapıyor…

Olması gereken zaten budur. Biz bir gençlik hareketeyiz. Biz bu ülkenin geleceğiyiz. O yüzden gençlik ne kadar bilinçli olursa, gençler birbirine ne kadar olumlu şey katarsa bu önümüzdeki nesillere bu şekilde geçecek. Biz Atatürkçü, bayrağını seven, ülkesini seven gençleriz; gelecek nesillerin de bu şekilde büyümesi en büyük arzumuz.

24 Haziran seçimleriyle ilgili nasıl bir hazırlığınız var, beklentilerinizi öğrenebilir miyim?

İYİ Parti Gençlik Kolları olarak şu anki tek amacımız Sayın Meral Akşener’in cumhurbaşkanı olması. Mecliste çoğunluğu almamız. Biz buna yoğunlaştık. Allah’ın izniyle 24 Haziran’da bu gerçekleşecek. Ondan sonra gençlik yapımız katlarca, sayılarca artacak. Çünkü biliyorum ki şu an korkudan yanımıza gelemeyen, işten atılırım düşüncesiyle bizle iletişim bile kuramayan binlerce genç var. Kafamızda birçok proje var. ‘Gazi yakınlarıyla iftar yapalım, şehit yakınlarıyla oturalım konuşalım, hayvan hakları konusunda çalışmalar yapalım’ istiyoruz. Ama vaktimiz çok kısa. Bunların hepsini 24 Haziran’dan sonra, Meral Abla Cumhurbaşkanı olduktan sonra, rahat rahat yapacağız. Kimseyi dışlamayacağız, herkesi kucaklayacağız.

“KAVGAYLA, DÖVÜŞLE İŞİMİZ OLMAZ”

Biz ‘okumuş gençler olarak insanlara neler katabiliriz?’ bunun peşindeyiz. Hiçbir zaman koruma psikolojisi, kavga dövüş muhabbetleri bunlarla işimiz olmayacak. Bunun için de gençlik kollarındaki arkadaşları uyarıyoruz. Çünkü bizim gençlik kolları olarak her zaman insanlarla iç içe olmamız lazım. Zekamızla, bilgimizle, eğitimimizle fark edilmemiz lazım. Farklılık yaratmamız lazım. Halkın sevgisini, güvenini bu şekilde kazanacağız. Ki zaten mizahla harmanladığımız reklamlarımızla bile nasıl fark yarattığımız ortada.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bütün genç arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hepsi emin olsun ki 24 Haziran’da bu güzel ülkemizin üzerine çok farklı bir güneş doğacak. Onlardan tek ricam sandıklara gidip oy vermeleri ve sandıklara sahip çıkmaları. İçleri rahat olsun, güzel günler göreceğiz!

whatsapp-image-2018-06-08-at-17.16.13.jpeg