Belediye Başkanı yedi, içti istifa etti

Belediye Başkanı  yedi, içti istifa etti
Roma Belediye Başkanı Marino’nun, belediyeye ait kredi kartıyla “iş yemeği” adı altında ailesiyle lüks lokantalarda pahalı yemekler yediği ortaya çıktı

Belediyenin kartıyla
Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino, belediyeye ait kredi kartıyla özel harcamalar yaptığı ortaya çıkınca görevinden istifa etti. Marino’nun, “iş yemeği” adı altında ailesiyle lüks lokantalarda yüksek tutarlı yemekler yediği ortaya çıktı. İktidarın büyük ortağı Demokrat Parti (PD) üyesi olan Marino, hem partisinin hem de muhalefetin şiddetli baskısı üzerine istifa ettiğini duyurdu. Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi, Marino adına düzenlenmiş, ancak belediye bütçesinden karşılanan bir kredi kartından şaibeli ödemeler yapıldığını öne sürdü.

Soruşturma başlatıldı
Bunun üzerine Marino, kredi kartıyla yapılmış alışverişlere ait 450’nin üzerinde ve toplamda 150 bin euroya yakın tutardaki faturayı kamuoyuyla paylaştı. Marino, paylaştığı faturaların hepsinin, siyasiler, gazeteciler ve diplomatlarla iş yemeklerine ait olduğunu söyledi. Ancak söz konusu yemeklerde konuklarına, şişesi 70 ila 100 euro arasında değişen pahalı şaraplar da ısmarladığı görülen Marino’ya çok sayıda yalanlama geldi. Savcılık Marino hakkında soruşturma başlatırken, belediye başkanlığı için seçimlerin mayısta yapılması bekleniyor.