Belediye Başkanı’na yolsuzluktan gözaltı

Belediye Başkanı’na yolsuzluktan gözaltı
Zagreb İl Mahkemesi, “yolsuzluk ve yetkisini kötüye kullanmak” iddiasıyla gözaltına alınan Milan Bandiç’in gözaltı süresini 30 gün uzattı

16 kişi yargılanıyor
Önceki gece gözaltına alınan Zagreb Büyükşehir Belediye Başkanı Milan Bandiç’in gözaltı süresi Zagreb İl Mahkemesi tarafından uzatıldı. Mahkeme kararına göre, Bandiç’in yanı sıra aralarında Zagreb Elektrik Tramvayları Başkanı İvan Toliç ile Zagreb Doğalgaz İşletmeleri Müdürü Alen Dodog’un da bulunduğu 16 şüpheliden 4’ü tutuksuz yargılanırken, diğer 12 kişi gözaltı süresini Remetinats Nezarethanesi’nde geçirecek.

İstifa etmeyi düşünmüyor
Bu arada, Bandiç’in avukatı Kreşimir Krsnik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 gün gözaltı süresi uzatılan müvekkilinin görevinden istifa etmeyi düşünmediğini açıkladı. Polis, “yolsuzluk ve yetkisini kötüye kullanmak”, “vergi kaçırma” ile “otorite istismarı sayesinde ticari işlemler yapılmasını teşvik etmek” iddiasıyla, Bandiç ile 15 şüpheliyi göz altına almıştı. Şüphelilerin devlet bütçesini 2,6 milyon euro zarara uğrattıkları tahmin ediliyor.