Belediye TOKİ’nin inşaatını durdurdu

Belediye TOKİ’nin inşaatını durdurdu
TOKİ’nin Giresun’da eski kağıt fabrikasının arazisinde yapımına başladığı 550 konutluk projeye mühür vuruldu. Belediye, gerekçe olarak inşaatın ruhsatsız olduğunu gösterdi

Giresun Belediyesi, TOKİ’nin Aksu Mahallesi’ndeki eski kağıt fabrikası arazisinde yapımına başladığı 550 konutluk inşaatı ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin görevlerinden birinin, şehirdeki yapıların ruhsatlarını kontrol ederek kaçak olanlara anında müdahale etmek ve mühürlemek olduğunu söyledi. Aksu, yaptıkları incelemelerde TOKİ konutlarının imar ruhsatlarının bulunmadığını tespit ettiklerini, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile TOKİ’ye 9 Temmuz’da konuyu ilettiklerini ifade etti. Aksu, “TOKİ’ye belli bir süre verdik. Bu süre dün sona erdi ancak ruhsatla ilgili herhangi bir başvuru yapılmadı” dedi. Aksu, inşaatın mühürlediğini ifade ederek, şöyle dedi:

 “Ruhsat mümkün değil”

 “Burada parselasyon yapılmamış. Bu yapılmadan işin nasıl ihale edildiğini anlamış değiliz. Binanın nereye yapılacağı belli değil. Binalar ne olacak? Yükseklik kaç, emsali kaç? Hiçbir şey belirlenmeden bir temel atma var ortada. Türk hukuk sistemine göre mümkün değil. Buradaki imar mevzuatına uygun değil. TOKİ tarafından yapılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planına aykırı zaten. Bu çok önemli. Düzenleme ortaklık payı yeterli kullanılmamış. Parkların bile kullanıma kapalı olduğunu görüyoruz. TOKİ’nin şu koşullarda ruhsat alması mümkün değil. Ruhsat almadan inşaat başlamış.”  İnşaatın temeli 4 Temmuz’da atılmıştı.