Belgeleriyle!.. İzmir'den çok korkan Başbakan...

Her yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan cambazlıklarına şahit olduk. Şaşırdık mı?.. Hayır!.. Algıların ustasıdırlar bunlar... Önceden haber edilip, masalarda hazırlanan sofraları yer sofrası yaptırdılar. Çat kapı geldik derken büyük potlar kırdılar ama havuz medyası sayesinde millete yutturmaya çalıştılar. Lüks sofralarda yapılan yağmalamaların üstünü örtmek için bol bol, "gariban sofralarında  AKP" algısı için çaba sarf ediyorlar... Yerseniz!..

 Madalyonun bir de diğer yüzü var!..

"Vatandaşla iç içe" sahteciliğinin gerçek yüzü. Vatandaşlarından nasıl korktuklarının, yabancılaştıklarının belgesi!..

"Başbakan" Binali Yıldırım'ın 18 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirdiği İzmir ziyareti ve iftar programı için alınan güvenlik(!) tedbirleri seferberlik ilanı gibi. Kime karşı?.. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına... Örtülü sıkıyönetim uygulamışlar.

1-593.jpg

İzmi  Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 17 Haziran tarihli, ilgili tüm birimlere gönderdiği yazısında, "Sn. Başbakanımızın ilimize gelişleri, katılacak etkinliklerde ve ayrılışları sırasında ekte 90 sayfa olarak belirtilen emniyet ve  trafik tedbirlerinin aldırılması uygun görülmüştür" diyor. Ankara'dan gelenlerin dışında tam 2 bin 504 emniyet mensubu görevlendirilmiş o gün!..  90 sayfalık emniyet tedbirlerinden çarpıcı bölümler aktaralım;

 2-456.jpg

Görev alan emniyetçilerin listesi;

İl emniyet müdür yardımcısı 10, ilçe/şube müdürü-ilçe/şube müdür yardımcısı-emn. amiri 41, istihbarat şube müdürlüğü 150, TEM şube müdürlüğü 140, güvenlik şube müdürlüğü 130, asayiş şube müdürlüğü 198, çevik kuvvet şube müdürlüğü 360, radyo tv ve foto film şube müdürlüğü 20, trafik denetleme şube müdürlüğü 340, bölge trafik denetleme şube müdürlüğü 101, bomba imha şube müdürlüğü 31, muhabere elektronik şube müdürlüğü 30, ulaştırma şube müdürlüğü 4, kadro personeli (resmi-sivil) 640, koruma şube müdürlüğü 50, Adnan Menderes havalimanı şube müdürlüğü 69, havacılık şube müdürlüğü 15, özel harekat şube müdürlüğü 46, sosyal hizmetler şube müdürlüğü 6, deniz limanı 10, şoförler 51, diğer (asayiş hrk.mrk+ belediye şoförü) 30, KOM grubu Başbakanlık korumalarına takviye 30, Toplam 2504.

İzmirliler Yıldırım'ı çok korkutmuş

 Aşağıdaki belge, AKP zihniyetinin İzmirlilere gerçek bakışını, hissiyatını da ortaya koyar nitelikte.

 3-297.jpg

"HATAY POLİS MERKEZ AMİRLİĞİ. 76. sokak no 20'de bulunan Irmak Çocuk evini Başbakanımızın ziyareti nedeniyle sabahın erken saatlerinde  belediye ile irtibata geçerek çöp bidonlarının kaldırılmasını sağlayacaktır.

Göztepe kavşağı ile 76 sokak no 20 adresi arasında ki güzergah üzerinde bulunan Tedaş PTT kutularını (1) gün öncesinden Polis Merkezi Amirliği ekipleri de Tedaş PTT görevlileri ile müştereken kontrol ederek 'kontrol edilmiştir' bandı yapıştırılarak birlikte tutanak tanzim edilecek ve belediye ile  1 gün önceden irtibat kurarak güzergah üzerindeki çöp bidonlarını kaldırılmasını sağlayacaktır.

Ayrıca sokakta oturanların GBT kayıtlarını sorgulanması için kimlik bilgilerini GBT Büro Amirliğine ileterek GBT kayıtlarının bakılması sağlanacaktır.

GBT BRO AMİRLİĞİ: Sokak içerisinde ikamet edenlerin GBT kayıtlarına bakarak Koordinasyon Şube Müdürlüğüne bildireceklerdir.

SUÇ ÖNLEME VE SORUŞTURMA BÜRO AMİRLİĞİ; (1) adet Doblo tarzı, nezaret kısmı kafesli aracını (35 V 0276 plakalı) şoförü ile birlikte TEM Şube Müdürlüğünün emrine görevlendirilecektir.

Hatay Polis Merkezi Amirliği ve Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği 1'er ekibi geçişler sırasında güzergahlarda gerekli emniyet tedbirini alarak sorumlu Müdürün talimatları doğrultusunda hareket edecektir.

Güzergahlarda görev alan ekiplerimiz sayfa (40) da belirtilen Güzergahta görev alacak personel ve ekiplerin görev talimatlarına göre, görev yapacaklardır.

18 Haziran 2016 günü Polis Merkezi Amirleri sorumluluğunda izin veya istirahatli Polis Merkezi Amirleri yerine Grup Amirleri Sn. Başbakanımızın Bölgelerinden geçişleri sırasında görevlendirecekleri ekipleri vasıtasıyla güzergahlarda gerekli emniyet tedbirlerini aldıracaklar.

İlgi emir yazı (90) sayfa, yazımızı ekinde gönderilmiş olup, Sayın Başbakanımızın geliş ve gidişleri öncesi, sırası ve sonrasında aldırılacak emniyet tedbirleri ve personelin görev alacağı yerler, görev saati, Genel talimatlar kısmı başta olmak üzere, ilgi emir yazının tamamı Birim Amirleri tarafından görevli personele okunarak anlatılacak, tebliğ edilerek emir yazıda belirtilen tedbirler aynen aldırılacaktır.

Görevlendirilen personel tarafından görev yeri ve çevresinde şüpheli paket ve patlayıcı madde yönünden arama yapılarak, şüpheli bir durum ile karşılaşıldığı takdirde çevre emniyeti alındıktan sonra, haber merkezi kanalıyla uzman ekip talep edilecektir.

Emre göre hareket edilerek, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim."

Bu korku niye ve neden?..

Halk çocukları(!) kendi halkından bu kadar korkar mı?..

Bir de!.. Böylesi önlem ve koordinasyon PKK ve IŞİD'e yapılsaydı ortada terör kalmazdı!..

 

Yazarın Diğer Yazıları