“Ben şehit eşiyim hep dik duracağım”

“Ben şehit eşiyim hep dik duracağım”
Iğdır’da 2 kişiyi gözaltına almak isterken açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Olgun Kurbanoğlu, Kars’ta son yolculuğuna uğurlandı

Kilis’te kaçakçıların açtığı ateşle şehit olan er Yusuf Beylem ile Batman’da şehit düşen komiser yardımcısı Burhan Gatfar bugün toprağa verilecek. 

 

“Ben şehit eşiyim hep dik duracağım”

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu belirlenen 2 kişiyi gözaltına almak isterken açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Olgun Kurbanoğlu dün memleketi Kars’ta son yolculuğuna uğurlandı. Fethiye Camisi’nde kılınan cenaze namazı öncesi şehidin eşi Asuman Kurbanoğlu tabuta sarılarak, “Sana yakışmadı. Ben dik duracağım şehidim. Sen Peygamberimizin şefaatine mazhar oldun şehidim” dedi. Bu arada büyük oğlu Muhammet’in ağladığını gören anne Kurbanoğlu, “Sen şehit oğlusun dik dur” diyerek teselli etti. Şehidin cenazesi Asri Mezarlığı’nda 10 gün önce vefat eden annesinin yanına defnedildi. Bu arada Olgun Kurbanoğlu’nu şehit eden 2 PKK’lıdan biri öldürüldü diğeri ise yaralı olarak ele geçirildi.

Baba evinde yas var

Kilis’te Suriye tarafından Türkiye’ye geçmeye çalışan kaçakçı grubunun güvenlik güçlerine ateş açması sonucu önceki gün şehit olan er Yusuf Beylem’in Akçakale ilçesindeki baba evinde yas var. Amca Ali Beylem, yeğenine 3 gündür telefon açtığını ancak bir türlü ulaşamadığını söyledi. Ali Beylem, yeğeni Yusuf’un 9 çocuklu ailenin 4’üncü çocuğu olduğunu belirtti.

Bugün defnedilecek  

Batman’da teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan komiser yardımcısı Burhan Gatfar için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Şehidin eşi Semra Gatfar’ı, şehidin babası Zeki Gatfar teskin etmeye çalıştı. Vali Murat Zorluoğlu, “Şehidimizi bugün Karaali köyünde toprağa vereceğiz” dedi. Şehidin eşi Semra Gatfar’ın da Batman’da komiser yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi.