'Ben yaparsam olur! ilkesiyle çocuğun öz güvenini ortaya çıkarın'

'Ben yaparsam olur! ilkesiyle çocuğun öz güvenini ortaya çıkarın'
Başarıyı Arttırma Derneği (BAMDER), Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda (BSMMMO) 'Aile İçi İletişimde Çocukla Doğru İletişim Kurmanın Yolları' ve 'Staja Başlama ve SMMM Yeterlilik Sınavına Yönelik Dikkat Eksikliği ve Özgüven Eğitimi' konularında seminer düzenlendi

BSMMMO'nun BAOB yerleşkesinde iki oturum şeklinde düzenlenen seminer mali müşavir ve aday meslek mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Seminerde 'Aile İçi İletişimde Çocukla Doğru İletişim Kurmanın Yolları' konulu sunum yapan Zehra Dinç Şahin, sağlıklı nesiller yetiştirmenin yollarını anlattı. Bu hususta annelere büyük görev düştüğünü kaydeden Şahin, 'Ben yaparsam olur' mantığı ile çocuk eğitiminde iki noktanın önemli olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Çocuğu adam yerine koymak ve 'Ben Yaparsam Olur' ilkesiyle çocuğun özgüvenini ortaya çıkarmak gerekiyor. Ayrıca çocuklarınızın sadece yeme, içme, giyinme gibi fiziksel ihtiyaçlarını değil, içyapı ihtiyaçlarını da karşılarsanız dikkatli, özgüvenli, hedefli, iddialı, tuttuğunu koparan, ailesine, vatanına, milletine faydalı gençler yetiştirebilirsiniz" dedi.

DİKKAT EKSİKLİĞİN OLABİLİR!

Seminerin ikinci oturumunda ise SMMM Yeterlilik Sınavı'na girecek meslek mensubu adaylarına yönelik dikkat eksikliği üzerine BAMDER Başkanı Tolga Öztürk sunum yaptı. 'Sınav yaklaşıyor! dikkat eksikliğin olabilir, farkında mısın?' konulu sunum yapan Öztürk, iş hayatında ve sınava hazırlık sürecinde dikkatin çok önemli olduğunu anlattı. BAMDER Başkanı Tolga Öztürk, dalgınlık ve zihin karışıklığı ile yapılan küçük hataların hayata çok olumsuz etkilerinin olabildiğini belirterek, şunları söyledi: "Sürekli farklı konularla meşgul olan zihnimizin toparlanması, ilgili olduğu konu dışında geçmiş ve gelecekle ilgili düşüncelere kapılmadan anını yaşayan kişiler haline gelebilmemiz için bir güce ihtiyaç duyarız"