Benim Cumhurbaşkanım

Benim Cumhurbaşkanım, Türk olmalıdır. Bu ülkenin adı Türkiye, halkına ise Türk denmektedir. Cumhur, Türk olduğuna göre onun temsilcisi de Türk olmak zorundadır. Cumhurbaşkanını adı Türk olan cumhur seçmektedir. Demek ki, Türk’üm demeyi ırkçılık kabul etmeyen, Türk’üm demekten asla korkmayan ve Türk’ü sevmek olan Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan değil de baş tacı eden birisinin Cumhurbaşkanı olması gerekmektedir. 
Benim Cumhurbaşkanım, Müslüman olmalıdır. Türk olmanın yanında Müslüman da olan bu ülkede bu vasıflara haiz olmayanın Cumhurbaşkanı olması, olsa olsa abesle iştigal olur. Ha sadece Müslüman’ım demekle de kalan biri de olmayacak. Dini kendi çıkarına alet etmeyen, hakka-hukuka saygılı, kalbinde Allah korkusunu her daim hisseden ve Hz Ömer’in adaletinin uygulayıcısı olarak halka örnek olacaktır. Kur’an-ı Kerim hükmüyle hükmeden birisi olacaktır.
Benim Cumhurbaşkanım, ülkenin birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne, bayrağına ve geçmiş değerlerine sahip çıkarak temsil ettiği Türk milletini sevecektir. Bu konularda asla taviz vermeyip tartışmasına dahi izin vermeyecektir. Oy kaygısıyla kabuk tutmuş yaraları kanatarak halkı ayrıştırıp bir birine karşı düşman etmeyecektir.  
Benim Cumhurbaşkanım halkına yalan söylemeyecek. Her konuda olduğu gibi, bu konuda da halk kendisini örnek alınacak. O söylüyorsa doğrudur denilecektir. Gerçekler canını yaksa da doğrulardan şaşmayacak. Verdiği sözleri yerine getirerek, yapamayacağı konularda söz vermeyecektir.
Benim Cumhurbaşkanım güvenilir olacaktır. Milletin malını Beytullah’ın malı kabul ederek çalmayıp çaldırmayacak. Hırsızlığa müsaade etmeyerek halkın alın terini beleşçilerin sömürmesine göz yummayacaktır. Bu şekilde hareket edenleri teşhir ettirerek gereken cezalara çarptırılmasını sağlayıp, halkın kapısı açık yatmasını sağlayacaktır.
Benim Cumhurbaşkanım mütevazi olacak. Temsil ettiği cumhurla bütünleşip onlardan biri olduğunu halk görecektir. Makam mevki sahipleri, zenginler kadar, dağdaki çoban ve köyde yaşayan köylünün de derdine derman olacaktır. Böbürlenme ve kibirden uzak duracaktır. Kimseye hakaret etmeden, dövmeden ve dövdürmeden derdini dinleyip çözüm bulacaktır.
Benim Cumhurbaşkanım, demir gibi bir iradeye sahip olacak. Verdiği kararları yasalara uygun verip arkasında durabilecektir. Eleştirilere açık olup, eleştirenleri cezalandırma yerine eleştirilerden kendisine pay çıkaracaktır. Olanları halkla paylaşarak, dedikoduya meydan vermeyecektir. Devletin yararına olan konularda ısrarcı olacaktır. 
Benim Cumhurbaşkanım makamın gücünü şahsi işler için değil, halkın yararına kullanacak. Kendi ve çevresinin menfaatleri yerine halkının menfaatlerinin peşinde koşacak. Halka zulüm etme yerine mutlu eden olacaktır.  
Benim Cumhurbaşkanım, kuvvetler ayrılığı ilkesine saygı duyacak. Yasalara öncelikle kendi uyarak örnek teşkil edecektir. Çıkarlar uğruna yasa yapılmasına müsamaha ettirmeyerek halkın çıkarlarını ön plana çıkaracak. Yasaları yok sayarak çıkar peşinde koşmayıp, koşanların önünde set oluşturacaktır. 
Benim Cumhurbaşkanım yandaş olmayıp, halkın cumhurbaşkanı olacak. Senden benden, şu mezhepten veya şu etnik gruptan demeden Türk milletinin Cumhurbaşkanı olacak. Makamların dağıtımında yandaşları değil, bölücü olmayan ve işin ehli olanları görevlendirmesini bilecektir. Benim Cumhurbaşkanım, onurlu bir siyaset takip ederek ülkeyi yalnızlaştırmayıp, ülke dışındaki karındaşlarının hak ve hukukunu korumasını bilecektir. Ülkemizin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutarak, düşmanları çoğaltma yerine dostluklar kuracaktır. Türkiye’nin çevresinde örnek alınmasını sağlayarak, lider ülke olması için çalışacaktır.
Benim Cumhurbaşkanım olması gereken zatı muhterem için söylenecek çok şey olmasına rağmen, cumhur olarak benim arzuladığım gibi beni temsil edecek. Cumhurun teveccühü ile geldiği makamı cumhurun evi olarak görecek. Şaibelerden uzak, geçmişleri aratmayan ve gelecek için de örnek olacak. Başka türlü olması ise bu millete bir zül olacaktır.
Böyle olacak bir Cumhurbaşkanına vereceğimiz her oy anamızın ak sütü gibi helal olacaktır. Öbür türlüsü ise bu dünyada ve huzuru mahşerde alnında bir kara leke ile dolanacak ve her iki cihanda da halkın eli yakasında olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları