Benim önceliğim vatanın birliği!

Benim önceliğim vatanın birliği!
Diyarbakır’da davul zurnayla karşılanan çatı aday İhsanoğlu “Vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü benim önceliğim” dedi

Benim önceliğim vatanın birliği!

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, eşi Füsun hanım ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’la geldiği Diyarbakır havalimanında Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP ve MHP’li parti yöneticileri, çiçekler ve davul zurna ekibiyle karşılandı. Barış güvercinleri uçuran İhsanoğlu için, “Orta Doğu’nun Barış Güvercini Ekmeleddin İhsanoğlu” diye pankart açıldı.  “Ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu” sloganlı seçim otobüsü ile şehir turuna çıkan İhsanoğlu, Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki esnafı ziyaret etti. Cuma namazını kılmak üzere yürüyerek Ulu Cami’ye giden Ekmeleddin  İhsanoğlu, namaz öncesi sorulara yanıt verdi. İhsanoğlu sözlerinin yanlış yöne çekilmeye çalışıldığını söyledi, şöyle dedi:

Sözlerim çarpıtıldı
“Ülkeye maddi manevi büyük kayıplar verdiren çok önemli konularda çözümün yüksek mutabakata dayanması, şeffaflıkla yürütülüp neticelendirilmesi, milletin iradesinin tümüyle yansıtılması gerekir. Ben de bu yüksek mutabakatın sağlanması için Anayasa’nın bana verdiği yetkiler çerçevesinde, birikimlerim doğrultusunda değerlendirme yapacağım ve mutlaka milletimizin hassasiyetlerini ve menfaatlerini dikkate alacağım. Yarın bu konu toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından gündeme getirilirse Meclis çatısı altında tartışılır. Benim için temel olan, öncelikli olan bu vatanın birliği, dirliği, huzuru ve bölünmez bütünlüğüdür.” 
Seçimde adaletsizlik olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Devlet yardım etmediği gibi sınırlamış. Bu da birisi için biçilmiş kaftan. Sonra çıkıp haksızlığa uğradık diyorlar. Pensilvanya, pandispanya... Cambaza bak diyorlar” diye konuştu.

Filistin protestosu
İhsanoğlu, cami çıkışında tekbir getiren bir grup tarafından, “Kahrolsun İsrail”, “İsrail piyonu” sloganları protesto edildi. Olayla ilgili soruları yanıtlayan İhsanoğlu, şöyle dedi: “Ben de onlarla aynı hislerdeyim ancak ibadet yerlerinde siyaset olmaz. Filistin’in Birleşmiş Milletler’e üye olması bizim sayemizde oldu. UNESCO’da da aynı şekilde. Kudüs ile ilgili eğitim, sağlık ve barınma gibi alanlardaki hizmetlerimiz. Bunların hepsi Filistin halkının takdir ettiği konular. Kınaya kınaya bir arkadaşımızın ifade ettiği gibi kına evine, kına gecesine dönüşüyor. Barış süreci geciktikçe Filistin daha çok kaybediyor” dedi.
Öte yandan Kahramanmaraş’ta İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto eden gruptaki bazı kişiler, trafik ışıklarında bekleyen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim minibüsüne saldırdı. CHP İl Başkanı Esat Şengül, ön camı kırılan ve kaportası zarar gören minibüse saldıranlara tepki gösterip, olayı kınadı. Hanife Açıkalın