Berat Albayrak - Binali Yıldırım krizinde 2. perde! PTT...

Berat Albayrak - Binali Yıldırım krizinde 2. perde! PTT...
AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın PTT içerisindeki gerginliğinde yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım arasındaki gerilim PTT'ye sıçramıştı. 

Bir süre önce genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının görevden alındığını hatırlatan Turk-internet.com yazarı Fusun Nebil, "Yeni perdede kadrolar damat Albayrak'ın 'Trabzonlular' olarak tabir edilen ikinci grubunun hamleleri ile tamamen temizlenecek" ifadelerini kullandı.

Nebil'in köşe yazısında ilgili kısımlar şöyle:

"PTT’de bir süre önce gelişmeler olduğunu yazmıştık. 15 yıllık Binali Yıldırım egemenliğinin bittiği ve o dönemin adamlarının yollandığı görülüyor. Türkiye Varlık Fonu’na devredilen PTT’de kasım ayında Yönetim Kurulu kararıyla, Genel Müdür Kenan Bozgeyik’in göreve getirdiği genel müdür yardımcıları ve daire başkanları görevden alınmıştı. Görevden alınarak ‘müşavir’ kadrosuna atanan bürokratların da başka bir unvanla PTT’de çalıştırılması Yönetim Kurulu’nun iznine bağlanmıştı.

Operasyonlar bir yandan sürüyor. PTT’deki operasyonları Berat Albayrak’ın 2. grubu olan Trabzonluların gerçekleştirdiği söyleniyor (1. grubu İstanbullular ya da diğer adıyla Pelikan grubu oluşturuyor)."

Şirketin eski bir çalışanı şunları belirtti:

'PROJELER DURDURULDU, İŞLER SEKTEYE UĞRUYOR'

"Bütün kamuda olduğu gibi PTT’de de rövanşist yaklaşım ile işler durma noktasına geldi. Sürekli etkinlik ve hamaset ile içi / altı boş “slogan ile yönetim” modeline geçilmiş durumda. Aylardır cadı avı ve eski yönetimin açıkları aranarak vakit geçirildi. Hiçbir karara ve projeye imza atılmıyor. Eski anlamsız ve yandaşa verilen projeler bile durduruldu Tüm işler sekteye uğruyor. Mevcut sıkıntılara hala popülist ve siyasi söylemler ile kadro açılacağı söyleniyor. IBB’den gelen gençler kullanılarak, 'Kurum düzeltilecek ve memur zihniyeti ortadan kaldırılacak' diyorlar ama bir yandan yeni bir community ve atalet oluşturuyorlar."