Berkin Elvan bir kez daha katledilmiştir!

Berkin Elvan bir kez  daha katledilmiştir!
Bahçeli, Berkin Elvan ismi kullanılarak gerçekleştirilen terörist saldırıyı kınadığını belirterek, “Türkiye kirli bir tezgahın tam göbeğindedir” dedi

"Türkiye kirli bir tezgâhın ortasında"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çağlayan adliyesindeki vahşi terör eylemini lanetledi. Terörün soğuk ve kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Bahçeli, üzüntülerinin çok büyük olduğunu ifade etti. Bahçeli, “Görevi başındayken hainlerin saldırısıyla şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, mesai arkadaşlarına ve hukuk camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi. Bu hain saldırının yalnızca şehit savcıya yönelmediğini, bununla birlikte Türkiye’nin vurulduğunu, Türk adaletinin kanının aktığını ve 78 milyonun hedef alındığını belirten Bahçeli, “Berkin Elvan bir kez daha katledilmiştir. Toplumsal cepheleşmelerden memnuniyet duyanlara, Berkin Elvan’ın körpecik bedeni üzerinden istismar yarışına girenlere gün doğmuştur. Şiddete yatırım yapan, efendileri namına tetik çeken, siyasi maksatlarla kullanılan eli kanlı canavarlar yeniden öldürme sahnesine çıkmışlardır” dedi.

Bağlantısız olamaz
İstanbul’daki terörist saldırının adliye sarayında gerçekleşmesinin özellikle kurgulandığını savunan Bahçeli şöyle devam etti: “Terör örgütü DHKP-C’nin kiralık bir çete olduğu dikkate alındığında menfur eylemiyle neyi amaçladığı, hangi mesajları vermeye çalıştığı esasen sır olmaktan çıkacaktır. Zira her terörist saldırının ardında ahlaksız bir hedef yatmaktadır. İstanbul’da güpegündüz, hem de bir adliyede böylesi bir saldırının yapılması kesinlikle bağımsız ve bağlantısız olamayacaktır. Öncelikle bu yasa dışı örgütün ana gayesi her yerde terör eylemini yapacağını göstererek topluma korku aşılama sinsiliğidir. Bu cani şebeke, Berkin Elvan’ı gerekçe göstererek kamuoyuna doğrudan alçak emellerini duyurma fırsatı yakalamıştır. Pazarlıklarla kendisinin propagandasını yaptırmış, infaz listesini hatırlatmış, adından bahsettirmiş, gündemin akışını değiştirmiştir.” 

İstihbarat ne yapıyor
Türkiye’nin siyasi sıkışma yaşadığı, tartışmaların yeni ve tehlikeli boyutlar kazandığı her dönemde, DHKP-C terör örgütünün anında pozisyon aldığını, kan dökmek için ortalığa çıktığını kaydeden Bahçeli, “Merak ediyoruz, hukuk insanlarının can güvenliğiyle ilgili tereddütlerin uyandığı Türkiye’de, milyonlarca insanımızın emniyeti nasıl sağlanacaktır?” diye sordu. Eleştirilerini MİT’e de yönelten Bahçeli, “Her şeyi geçtik de bu ülkede istihbarat teşkilatı ne iş yapmakta, neyle uğraşmaktadır? Erdoğan’a yorulduğunu söyleyen, Meclis’e girmek için hamle yapan, arkasından da saraydan vize alamadığından tekrar koltuğuna oturtulan sır küpü nerelerde gezmektedir? Terör örgütünün eylem planını deşifre edemeyen, adliye koridorlarına kadar taşınan örgüt paçavralarını ve silahları göremeyen, bulamayan ve tespit edemeyen istihbarat birimleri kimin hizmetindedir, kimlere çalışmaktadır?” dedi.