Beşer Esad'dan tansiyonu yükseltecek açıklama

Beşer Esad'dan tansiyonu yükseltecek açıklama
Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad, tansiyonu yükseltecek açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Esad, "Ben Erdoğan ile barışmadım. Çünkü o Suriye halkının öldürülmesine neden oldu ve Arabistan da çok pişman olacaktır" dedi.

Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam'da yaptığı açıklamada Suriye Hükümetinin 2 yıl içinde savaşı sona erdireceğini belirterek sürecin sonunda Türkiye ve Suudi Arabistan'ın pişman olacağını söyledi.

Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen resmi bir kabulde görüşlerini açıklayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu.

YA SURİYE'Yİ KURTARACAĞIM YA İSTİFA EDECEĞİM

Astana'da yapılan görüşmelerin Suriye Devletinin net bir kazanımı olduğunu belirten Devlet Başkanı Esad, Suriye Ordusunun denetimi ele geçirdiğini belirtti.

Astana'da varılan anlaşmanın geçici bir aşama olmadığını, Suriye Hükümetinin kazanımı olduğunu belirten Beşar Esad,"Eğer iki yıl içerisinde Suriye’yi kurtarmazsam istifa edeceğim ama ben Suriye’nin kurtulacağına dair yüzde yüz garanti veriyorum. Ya Suriye'nin tamamını 2 yıl içinde kurtaracağım ya da istifa edeceğim" dedi.

ERDOĞAN'LA BARIŞMADIM

Hizbullah ve Rusya’nın desteğine sahip olmalarının kendileri için büyük avantaj sağladığını belirten Beşar Esad, Türkiye ve Suudi Arabistan'a dair açıklamalarda da bulundu. Astana görüşmelerinin Suriye Hükümeti ve rejiminin bölgesel gücünün tasdiki olduğunu belirten Esad, "Ben Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile barışmadım. Çünkü o Suriye halkının öldürülmesine neden oldu ve Arabistan da çok pişman olacaktır" dedi.

Astana Antlaşması'nın yanlış yorumlandığına da değinen Beşar Esad, Suriye Ordusunun Türkiye sınırına yakın bölgeleri bombalanabileceğini belirtti.