Beşiktaş 3-3 Benfica / Maç Özeti

Beşiktaş 3-3 Benfica / Maç Özeti
Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, sahasında Benfica ile 3-3 berabere kaldı. Portekiz ekibi karşısında ilk yarıyı 3-0 yenik kapatan Beşiktaş, ikinci devrede muhteşem bir oyunla 3 gol buldu. 

Stat: Vodafone Arena 
Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya) 
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 46 Cenk Tosun), Marcelo, Tosic (Dk. 60 Atınç Nukan), Beck, Tolgay Arslan (Dk. 46 Gökhan İnler), Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Adriano, Aboubakar 
Benfica: Ederson, Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu, Pizzi, Fejsa, Salvio, Guedes (Dk. 75 Samaris), Cervi (Dk. 64 Silva), Mitroglou (Dk. 86 Jimenez) 
Goller: Dk. 10 Guedes, Dk. 25 Semedo, Dk. 31 Fejsa (Benfica), Dk. 58 Cenk Tosun, Dk. 83 Quaresma (Penaltıdan), Dk. 89 Aboubakar (Beşiktaş) 
Sarı kartlar: Dk. 26 Tolgay Arslan, Dk. 90 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 34 Pizzi, Dk. 76 Luisao (Benfica)

Vodafone Arena'da oynanan mücadelede konuk ekip Benfica, 10. dakikada Guedes, 25. dakikada Semedo, 31. dakikada Fejsa'nın attığı gollerle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. Temsilcimiz Beşiktaş'ın gollerini 58. dakikada Cenk Tosun, 83. dakikada penaltıdan Quaresma ve 89. dakikada Aboubakar kaydetti. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 7'ye yükseltti. Benfica da puanını 8 yaptı. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki durumu şu sıralarda oynanan Napoli - Dinamo Kiev maçına bağlı. 

Napoli - Dinamo Kiev maçının sonucu ne olursa olsun gruptan çıkan takımlar son maçlara göre belli olacak. Gruptaki son maçlar Dinamo Kiev - Beşiktaş ve Benfica - Napoli arasında oynanacak. 

Beşiktaş Dinamo Kiev'i yenerse diğer maçın sonucu ne olursa olsun gruptan çıkacak

MAÇIN GOL POZİSYONLARI

10. dakikada Mitroglou'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Guedes, Fabricio'dan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Benfica'yı 1-0 öne geçirdi. 
25. dakikada Beşiktaş'ın hücumda kaptırdığı topla atağa çıkan Portekiz ekibinde Semedo, ceza sahası sol çaprazından sert bir şutla topu ağlara gönderdi. 
31. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta Mitroglou'nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Yunan futbolcunun kafayla ikinci denemesinde de direkten dönen topu bu kez Salvio kafayla tamamlamaya çalıştı. Yine direkten dönen topa son vuran Fejsa, Benfica'yı 3-0 öne geçirdi.
58. dakikada Beck'in sağ kanattan ortasında Cenk Tosun mükemmel bir voleyle skoru 1-3'e getirdi.
83. dakikada Lindeloef kendi ceza alanında topa elle müdahale edince Beşiktaş penaltı kazandı. Atışı kullanan Quaresma, skoru 2-3 yaptı.
89. dakikada ceza alanı içindeki karambolde topa son dokunan Aboubakar, skoru 3-3 yapan golü attı.

SESSİZ TEZAHÜRAT YAPARAK REKOR KIRDILAR

Beşiktaş tribünleri Benfica maçında bir ilke daha imza attı. Ses seviyesinde dünyarekorunu kıran Efendi Beşiktaşlılar, bu kez dünyanın ilk sessiz tezahüratını yaptı. Taraftarlar maçın başlama düdüğü ile birlikte bir anda susarak bir dakika boyunca işaret diliyle ‘Irkçılığa dur de’ ve ‘Kara Kartal’ diye bağırdı. İnönü Stadı'nda oynanan son Gençlerbirliği maçında 142 desibel ile ses rekoru kıran ve Guinness Rekorlar Kitabı'nda giren Beşiktaş Kulübü, dünyada bir ilki daha gerçekleştirdi. Siyah Beyazlı taraftar bu kez dünyanın ilk sessiz tezahüratını oluşturdu.