Beşiktaş adım adım zirveye

Beşiktaş adım adım zirveye
Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta maçında Beşiktaş, sahasında Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de otoritelere göre ilk yarının en iyi futbol oynayan takımı olan Beşiktaş, 41 gün sonra döndüğü şampiyonluk yarışına kaldığı yerden devam etti. Siyah-Beyazlılar, ilk dakikası hariç tüm mücadele boyunca şov yaptığı maçta Gaziantepspor'u 4-0'la evine yolladı.

Maçın henüz 14. saniyesinde Larsson ile öne geçme şansını yakalayan Gaziantepspor'a Tolga Zengin izin vermedi. Bu andan itibaren oyunda kontrolü eline alan Beşiktaş, sağlı sollu ataklarla Gaziantepspor'u bunaltmaya başladı.

38'de Gökhan Töre'nin kaleye gönderdiği topta kaleci Alperen büyük hata yaptı ve Beşiktaş öne geçti. 42'de Oğuzhan ağları havalandırdı ve Beşiktaş soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Kara Kartal fırtınası ikinci yarıda da sürdü. 61 ve 70. dakikalarda sahne alan Mario Gomez iki güzel golle skoru 4-0'a taşıdı. Beşiktaş'ta günün başarılı isimlerinden biri de kaleci Tolga Zengin'di. Başarılı kurtarışlarla Gaziantep'e gol izni vermeyen milli eldiven, yeni transfer Boyko'ya da işinin kolay olmayacağını gösterdi.

4-0'lık bu galibiyetle 2 maç eksiği bulunan Beşiktaş, puanını 44 yapıp lider Fenerbahçe ile farkı ikiye düşürdü. Gaziantepspor ise 26 puanda kaldı.