Beşiktaş Başkanı'ndan Galatasaray'a olay Billong göndermesi

Beşiktaş Başkanı'ndan Galatasaray'a olay Billong göndermesi
Sezonu hem Süper Lig'i hem de Türkiye Kupası'nı kazanarak iki kupayla kapatan Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi, Galatasaray'a Billong göndermesinde bulundu.

Bir yol bulmuşlar

AA''da yer alan habere göre, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray''ın UEFA ve TFF nezdinde yaptığı Blilong başvurusu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BEŞİKTAŞ''IN ŞAMPİYONLUKLARININ HEPSİ TERTEMİZDİR"

Siyah-Beyazlı takımın Hatayspor''u 7-0 yendiği maç sonrası da rakip takımın Kamerunlu oyuncusu Billong üzerinden iddiaların olduğunun sorulması üzerine Çebi, "Bana göre baştan aşağı külliyen yalan. Müracaat edip, iddia eden kulüp seçimin arifesinde. Averajla şampiyonluk kaybetmiş, canı yanmış. Kendi kendilerini nasıl motive edeceklerse, tedavi edeceklerse bir yol bulmuşlar. Yollarına devam etsinler. Olmayan şeyleri söyleyerek kendilerini rahatlıyorlarsa, devam etsinler. Bizim için hiçbir kıymeti yok. Beşiktaş’ın şampiyonluklarının hepsi tertemizdir. Bu seneki de aynen tertemizdir, hiç kimse lekeleyemez." değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Kulüpler Birliği''nin, Süper Lig''deki son 8 haftanın araştırılması için Etik Kurulu''na mektup gönderdiği iddia edilmişti. Galatasaray''ın da, Beşiktaş''ın Hatayspor''u 7-0 yendiği karşılaşmada iki takımın Kamerunlu futbolcuları Aboubakar ve Billong''un görüşmelerinin incelenmesi için hem TFF''ye hem de UEFA''ya talepte bulunduğu öne sürülmüştü.

Konuyla ilgili konuşan Jean-Claude Billong, Instagram hasabından şu açıklamayı yapmıştı:

"5 yıllık profesyonel futbolculuk kariyerimde hiçbir zaman açıklama yapma zorunluluğu duymamıştım. Türkiye''de çıkan haberler beni çok üzdü. Hatayspor''da çok iyi bir sezon geçirdik. Ligi 6. sırada bitirdik. Ben de Kamerun Milli Takımı''na davet edildim.

Açıkça belirtmek isterim ki kariyerimde hiçbir zaman şike yapmadım. Şikeyi teşvik etmedim, böyle bir şeye katılmadım ve katılmayacağım. Dürüstlüğümü ve profesyonelliğimi savunacağım gibi, bu sürecin Türkiye''deki bağımsız herhangi bir kurum tarafından da kontrol edilmesini şiddetle tavsiye ediyorum. 

Milli takıma çağrılmamın büyük ölçüde söz konusu maç öncesinde yapıldığını söylemek isterim. Milli takımda geçireceğim zamanı ve geleceğimi dört gözle bekliyorum. Türkiye''de geçirdiğim güzel günler ve bana gösterilen iyi karşılama için teşekkür etmek istiyorum. Şimdi önümdeki kariyeri ve milli takımdaki başarıları heyecanla bekliyorum."

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan çok konuşulan Billong olayı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, "Biz Billong''la zaten devam etmeyi düşünmüyorduk, yerine adam bakıyorduk. Billong''a milli takımdan davet geldiğini ben Beşiktaş maçından 2-3 hafta önce biliyordum. Kamerun vatandaşlığına geçmeye çalışıyordu, benden izin istemişti. Ben Billong''a izin verdim. Beşiktaş maçıyla alakalı bir şey yok. Ben zaten kendisine devam etmeyeceğimizi ilettim, yerine daha atletik bir oyuncu bakıyorduk. Yoksa farklı bir düşünce yok" ifadelerini kullanmıştı.