Beşiktaş Eski Başkanı Fikret Orman'a 305 milyon liralık dava

Beşiktaş Eski Başkanı Fikret Orman'a 305 milyon liralık dava
Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin üç üyesi, Siyah Beyazlılarda ibra edilmeyen eski başkan Fikret Orman'a karşı dava açtı. Üyelerin, Orman'ın ödemesini istediği para da belli oldu.

Beşiktaş’ın eski başkanı Fikret Orman, geçtiğimiz aylarda yapılan kongrede ibra edilmemişti. Orman hakkında kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle bir dava açıldı.

Dava, Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ hissedarlarından Emre Göllü, Ozan Biber ve Çağrı Göksel tarafından açıldı. Söz konusu üç isim adına açıklama yapan avukat Aker Çıtak, “Beşiktaş yönetiminin 9.1.2022 tarihine kadar açması gerekip açmadığı ‘tazminat’ davasını, BJK AŞ hissedarı 3 üyemiz yasal süresinde açtılar” dedi.

Çıtak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Davayı kazanırsak 305 milyon lira Fikret Orman’dan alınıp Beşiktaş’a ödenecek. Tüm Beşiktaşlıların desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

FUTBOL AŞ’DE İKİ DÖNEM İÇİN İBRA EDİLMEDİ

Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ’nin 2019 ve 2020 genel kurullarında yapılan oylamalarda toplamda 2 ayrı dönem için ibra edilmemişti. Orman, önce 1 Mayıs 2018-31 Mayıs 2019, daha sonra da 1 Haziran 2019-21 Ekim 2019 dönemi için ibra edilmemişti.

İlgili Haberler