Beşiktaş-Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Beşiktaş-Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali ilk maçında Vodafone Park'ta karşılaşacak Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Ziraat Türkiye Kupası'nda erken final heyecanı yaşanıyor. İki dev, Spor Toto Süper Lig'in ardından kozlarını Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında paylaşacak. Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş-Fenerbahçe, Vodafone Park'ta karşı karşıya gelmiş, Şenol Güneş'in öğrencileri sahadan 3-1 galip ayrılmıştı. Siyah-Beyazlılar Fernandao'nun golüne, Quaresma'nın 2 ve Vida'nın golleriyle karşılık vererek sahadan 3 puanla ayrılmıştı. Beşiktaş ile Fenerbahçe yarı final ilk ayağında ikinci maç için avantajlı bir skorla sahadan ayrılmaya çalışacak. Hem Şenol Güneş hem de Aykut Kocaman günlerdir zafer formülü hazırlıyor, 2 hoca da rövanş için avantaj yakalamayı hedefliyor

Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak yarı final karşılaşması bu akşam saat 20.30'da başlayacak. Karşılaşma ATV ekranlarından şifresiz olarak naklen ekranlara gelecek. Maçın canlı anlatımı ve skor takibi fanatik.com.tr'de olacak...

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Tolga, Gökhan, Pepe, Tosiç, Adriano, Quaresma, Medel, Tolgay, Talisca, Lens,Negredo

Fenerbahçe: Volkan (Kameni), Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Josef, M.Ekici (M.Topal), Alper, Giuliano, Valbuena Soldado

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 5. turdan katıldı. Bu turda Manisaspor'u 9-0 ve 1-1'lik skorlarla farklı geçen siyah-beyazlı ekip, son 16 turunda Osmanlıspor ile eşleşti. Başkent ekibine ilk maçta 4-1 kazanan Kartal, ikinci maçta 2-1 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde yine bir Ankara takımıyla eşleyen Şenol Güneş'in öğrencileri, ilk maçı 3-1, ikinci maçı ise 1-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 5. turdan katıldı. Bu turda Adana Demirspor'u 6-0 ve 4-1'lik skorlarla mağlup ederek eleyen sarı-lacivertli ekip, son 16 turundaysa İstanbulspor'u 2-0 ve 1-0'lık galibiyetlerle saf dışı bırakıp çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde, Giresunspor ile eşleşen Fenerbahçe, iki maçtan da 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve yarı finale yükseldi.

Zorlu karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Özgür Yankaya.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE REKABETİ

Beşiktaş ile Fenerbahçe, perşembe günü yapacakları Ziraat Türkiye Kupası maçıyla 346. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 94 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 345 maçta Fenerbahçe 131, Beşiktaş 124 galibiyet aldı, 90 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Sarı-lacivertliler, kupadaki son yenilgisini sahasında 30 Kasım 2016'da Gençlerbirliği karşısında almıştı. Daha sonraki 16 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik alan Fenerbahçe, geçen sezon yarı finalde iki maçta da yenişemediği Medipol Başakşehir'e penaltılar sonucu elenmişti.

VODAFONE PARK’TA 4. RANDEVU

Siyah-Beyazlı takım, Fenerbahçe’yi Vodafone Park’ta 4. kez konuk edecek. Rakibiyle stadındaki ilk maçını geçen sezon Türkiye Kupası’nda oynayan Beşiktaş, mücadeleden 1-0 mağlup ayrılarak elendi. Kara Kartal, stadındaki ikinci derbi maçını ise yine 2016-2017’de Süper Lig’de oynadı. Beşiktaş, iki kırmızı kartla 9 kişi kalan Fenerbahçe’nin uzatma dakikalarında attığı gole engel olamayınca sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, Vodafone Park’ta Fenerbahçe’ye karşı ilk galibiyetini ise geçen hafta 3-1’lik skorla Süper Lig’de aldı.

7 SENEDİR YENİLGİ YOK!

Sarı-Lacivertliler, Türkiye Kupası’nda son deplasman yenilgisini 3 Ocak 2011 tarihinde Yeni Malatya karşısında almıştı. Fenerbahçe, bu karşılaşmadan sonra dış sahada çıktığı 28 kupa maçında da mağlubiyet yüzü görmedi. Kanarya bu karşılaşmalarda 19 galibiyet alırken, 9 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Deplasmandaki bu başarılı performansa rağmen Fenerbahçe bu süreçte kupayı sadece 2 kez müzesine götürebildi.

Aykut Kocaman, idmandan sonra oyuncularına kısa bir konuşma yaptı. 52 yaşındaki çalıştırıcı, bunun bir kupa maçı olduğunu hatırlatarak, “Unutmayın, 180 dakikalık bir eşleşmeye çıkıyoruz. Vodafone Park’ta bunun ilk ayağı olacak. Rövanşı da düşünerek oynamalıyız. Ligdeki maç bize ders oldu. Artık Beşiktaş’ı daha iyi tanıyoruz. Daha farklı bir Fenerbahçe izleteceğinize inancım tam” dedi.

OĞUZHAN ÖZYAKUP YEDEK BAŞLAYACAK

Mide rahatsızlığı nedeniyle lig maçında kadroda yer alamayan Oğuzhan Özyakup, takımla çalışmalara başladı. Siyah- Beyazlı oyuncu, sağlık sorunu sebebiyle 23. haftadaki karşılaşma öncesi son anda kadroda çıkarılmıştı. Fazla antrenman yapma fırsatı bulamayan Oğuzhan Özyakup’un bu akşamki maça yedek başlaması bekleniyor.

Ligdeki Beşiktaş Fenerbahçe derbisinde cezası nedeniyle tribünde olan Talisca ve Pepe kupa maçında siyah beyazlı formayla Vodafone Park'ta sahaya çıkabilecek..

İKİ İSİM YOK BİRİ BELİRSİZ

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan İsmail Köybaşı ile Vincent Janssen kupa derbisini kaçıracak. Fenerbahçe'nin Brezilyalı golcüsü Jose Fernandao, son derbide yaptığı gol sevinci nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) tedbirli olarak sevk edildi. Fernandao, yapılacak PFDK toplantısında ceza alması durumunda derbide oynayamayacak.