Beşiktaş galibiyeti son dakikada kaptı!

Beşiktaş galibiyeti son dakikada kaptı!
Spor Toto Süper Lig’in 25. Haftasında Beşiktaş ile Konyaspor Karşılaştı. Siyah beyazlılar karşılaşmayı, Kagawa’nın uzatma dakikalarında attığı golle 3-2 kazandı.

Spor Toto Süper Lig’in 25. Haftasında Beşiktaş kendi evinde Konyaspor’u ağırladı. Son haftalarda aldığı beraberlikler ile dikkat çeken siyah beyazlılar, Kagawa’nın uzatma dakikalarında attığı golle 3 puanı kaptı.

Karşılaşmanın 14. dakikada Beşiktaş, 1-0 öne geçti. Medel'in pasıyla Konyaspor yarı sahasında topla buluşan Burak Yılmaz, Adem Ljajic'e harika bir pas çıkardı. Serkan'la karşı karşıya kalan Ljajic, topun dibine harika girdi ve topu ağlara gönderdi. Vodafone Park'ta gol anonsunu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle kadın bir görevli yaptı.

Konyaspor, Beşiktaş'a hemen karşılık verdi ve Ömer Ali Şahiner ile eşitliği yakaladı. 20. dakikada Milosevic'in harika pasıyla Karius'la karşı karşıya kalan Ömer Ali, sert bir vuruş yaptı ve beraberliği getirdi. Golün ardından Beşiktaş kalecisi Loris Karius topla buluştuğu zaman siyah beyazlı taraftarlardan ıslık ve yuhlama sesleri yükseldi.

Konyaspor ceza sahasının hemen gerisinde topla buluşan Burak Yılmaz, Filipovic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Kaleyi cepheden gören çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanan Beşiktaş'ta topun başına Burak Yılmaz geçti. Golcü futbolcunun yaptığı muhteşem vuruş, Serkan'ın bakışlarının ardından ağlarla buluştu ve Beşiktaş, 2-1 öne geçti. Burak Yılmaz'ın bu sezon Süper Lig'de attığı toplam gol sayısı 10'a yükseldi.

KARIUS’A TARAFTARDAN TEPKİ

Konyaspor'un attığı golün ardından ıslıklanan Karius'a Adriano sahip çıktı. Beşiktaş'ta taraftar top Karius'a geldiğinde tepki gösterirken, Vida ile Adriano tribünlere dönerek, "tepki göstermeyin, alkışlayın" şeklinde bir işaret yaptı.

Konyaspor savunmasının yaptığı hatanın ardından Beşiktaş, 3. gole çok yaklaştı. Yaptığı koşu ile bir anda Serkan'la karşı karşıya kalan Adriano, boş durumda bulunan Burak Yılmaz'a çıkarmak yerine sol çaprazdan kaleyi tercih etti. Serkan, iki hamlede topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

Beşiktaş'ın yıldızları Serkan'ı geçemiyor. 71. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topu alan Quaresma boş durumda sert vurdu, kaleci Serkan bir kurtarışa daha imza attı. Serkan Kırıntılı, Beşiktaş maçında 72 dakikada 8 kurtarış yaptı.

75. dakikada Konyaspor, Fofana ile eşitliği yakaladı. Hadziahmetovic'in attığı nefis pasla sol kanattan savunma arkasına sarkan 27 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş kalesine doğru hareketlendi. Karius'un kalesini terk etmesini değerlendiren Fofana, muhteşem bir aşırtma vuruşu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Fofana bu sezon Süper Lig'deki 5. golünü kaydetti.

Dakikalar 90+3’ü gösterdiğinde Beşiktaş galibnet golünü kaydetti. Ali Turan'ın kaptırdığı top sonrası Adriano'dan pası alan Kagawa sol kanattan içeri girdi ve çaprazda yerden çok sert vurdu, günün başarılı ismi Serkan'ı avladı. onyaspor'da başta kaleci Serkan olmak üzere tüm oyuncular 90+3'te gelen gol sonrası adeta yıkıldı.

Karşılaşmada başka gol olamadı ve çekişmeli mücadele 2-2’lik eşitlikle sona erdi.