Beşiktaş galibiyetle başlamayı planlıyor

Beşiktaş galibiyetle başlamayı planlıyor
UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Yunanistan’ın Asteras takımını ağırlayacak olan siyah beyazlılarda amaç gruplara 3 puanla başlamak. Mücadele Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat20.00’de başlayacak. Sakatlıkları geçen Demba Ba ve Sosa, Bilic’ten forma bekliyor

Sezona önce Avrupa’da başarı hedefiyle giren Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde C Grubu ilk maçında bugün Yunan rakibi Asteras’ı yenerek gruplara galibiyetle başlamayı hedefliyor.. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Avrupa kupalarında maç kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu geleneği bugün de sürdürmeyi planlıyor.. Avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi 3. ön elemede başlayan, önce Hollanda ekibi Feyenoord’u iki maçta yenerek ilk turu geçen ancak daha sonra İngiltere’nin güçlü ekibi Arsenal karşısında iyi performans ortaya koymasına rağmen play-off eleme turunda veda eden ve yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden siyah beyazlılarda tek düşünce Yunan ekibi Asteras’ı yenerek iyi bir başlangıç yapmak.

Beşiktaş’ın Yunanistan’ın Asteras takımıyla bugün İstanbul’da oynayacağı mücadele Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak, karşılaşmayı Çek hakem Miroslav Zelinka yönetecek. Beşiktaş’ta cezası nedeniyle ligde oynayamayan Oğuzhan ile sakatlıkları düzelen Demba Ba ve Sosa, teknik direktör Slaven Bilic’in görev vermesi durumunda Asteras maçında forma giyebilecek. Siyah-beyazlılarda Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Ersan Gülüm ise UEFA Avrupa Ligi maçında takımını yalnız bırakacak.

Biliç: Evimizde kazanmalıyız
Beşiktaş’ın Hırvat hocası Bilic, bugün oynanacak Asteras karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu. Ersan dışında eksikleri olmadığını, Demba Ba, Sosa ve Oğuzhan’ın kadroda olacağını ifade eden Bilic, şunları söyledi.  “Yarın (bugün) yeni bir dönem başlıyor. İyi bir form yakaladık. Bu maç hayati değil ama çok önemli bir maç. Gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Gruptan çıkmak istiyorsak evimizdeki maçları kazanmalıyız. Rakibimiz pek tanınmasa da güçlü bir takım. Taraftarımız mutlaka kalabalık bir şekilde yanımızda olmalı. Çünkü bu zorlu yolda onların desteğine çok ihtiyacımız var”