Beşiktaş maçında öncelik; beraberlik

Galatasaray maçından önce; "Bu Trabzonspor, GS'yi rahat yener" dediğimiz ve de sonuçta böyle tecelli ettiği için şimdi de bugün oynanacak olan Beşiktaş ile ilgili aynı şeyleri zikretmemizi bekleyen bordo-mavili taraftar çok. İyi de, Galatasaray maçı için tezimizi her iki takımın ligdeki son maçlarına ve performanslarına bakarak yaptığımız için, "...rahat yener" dedik. Şimdi aynı şartlardan bakacak olsak ortada tam tersi bir tablo var.

Nasıl mı?

Trabzonspor'un Rizespor'u zar-zor 1-0 yendiği maçta ortaya koyduğu ile Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'ni 4'lediği oyuna bakarak değerlendirme yapıp sonuç hakkında tahminde bulunacak isek, ev sahibinin şansı yok denecek kadar az. Bu durumda Beşiktaş için "...rahat yener" ifadesini kullanmamız lazım gelmez mi?

Ama bu maçın tablosu öyle göstermiyor.

Trabzonspor'da bir eksik (Yusuf Yazıcı) geldi, bir başka eksik (N'doye) oldu.

Beşiktaş yedekleri ile tam takım...

Ancak; Akyazı'daki ismi olmayan stat da hiç yenilmeyen ve genelde iyi oynayan bir Trabzonspor var. Artık bu maçların havası başka oluyor. Üstüne üstlük Beşiktaş 5 puanlık fark ile biraz rahatlamış durumda. Bir de hemen ardından Avrupa Kupası maçı sırada...

"Uzatma sadede gel. Sonuç ne olur?" diye sorar gibisiniz!

Galatasaray maçındaki Trabzonspor gibi rahat değilim! Onun için tahminim de zor. Ama,  yüzde 50 beraberlik gözüküyor. Geri kalan yüzde 25'i de galibiyet adına bölün ikiye olsun bitsin!

Yazarın Diğer Yazıları