Beşiktaş takviyeyi ara transfere bıraktı

Beşiktaş takviyeyi ara transfere bıraktı
Gomez, Quresma, Tosiç, Beck ve Rhodolfo transferlerinden sonra kaleye, orta saha ve stopere takviye yapmak isteyen siyah beyazlılar bunları gerçekleştiremedi

Birçok yıldız futbolcu ile temasa geçen İstanbul ekibi iyi başladığı transfer döneminin sonunu getiremedi.

Yeni sezon öncesi transfere Gomez, Quaresma, Tosic, Beck, Rhodolfo gibi yıldız isimlerle muhteşem bir giriş yapan Beşiktaş, transferin sonunu getiremedi. Siyah beyazlılar, mali sıkıntılar nedeniyle kaleci, orta saha ve stoper için gerekli takviyeleri yapamadan transfer sezonunu kapattı.. Beşiktaş, uzun süren görüşmelere rağmen kaleci, stoper ve orta sahaya takviye yapamadı. Kaleci için Fabri, Valdes ve Mandanda ile görüşen; ’stoper’mevkiine Douglas’ların dışında Doira için bastıran; ’orta saha’için de Lucas Leiva, Obi Mikel ve Lawal için teklif yapan yönetim transfer dönemini ’5’takviye ile sonlandırmak zorunda kaldı. Beşiktaşlı yöneticiler son olarak  Eskişehirsporlu Lawal için yaptıkları son girişimden de bir sonuç elde edemedi. Gökhan Süzen ve Sezer’le birlikte Eskişehirspor’a 2 milyon euro teklif eden yönetim ret cevabı alınca bu transfer olumsuz olarak sonuçlandı.Yönetici Erdal Torunoğulları da “Sokağa atacak paramız yok. Öylesine transfer yapmayacağız. Ara transferde duruma göre takviye yapacağız” diyerek transfer defterini kapattıklarını açıkladı.

Valdes’i Güneş istemedi

Teknik direktör Şenol Güneş’in kale için ilk istediği isim İspanya’dan Fabri’ydi. Ancak sakatlanınca transfer gerçekleşmedi. Listede ikinci sırada olan Valdes ile üç kez görüşüldü ama Güneş soğuk baktı. Ardından masaya oturulan Marsilya’nın kalecisi Mandanda’nın ise alacaklarında sorun çıktı. Orta saha transferinde Leiva’ya odaklanan Beşiktaş, Liverpool ile her konuda anlaştı, ancak teknik direktör Brendan Rodgers sahneye çıktı ve ‘Levia’ya ihtiyacım var’ dedi, transferi bozdu. Ardından menejer Ahmet Bulut, Obi Mikel’i önerdi ancak oyuncunun 4.5 milyon Euro’luk ücreti sorun oldu. Ukrayna kulübü 4 milyon Euro’luk teklifi kabul etmedi. Güneş’in istediği Dinamo Moskova’nın stoperi Franco Douglas da gündeme geldi fakat oyuncu daha uygun şartlarda Trabzonspor’a gitti. Bir başka isim Doria için de kulübü Marsilya ile anlaşma sağlandı, ancak  oyuncu Beşiktaş’a sıcak bakmayınca transferden vazgeçildi.