Beşiktaş zorla

Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yenilmesiyle zirvede bir adım öne çıkan Beşiktaş, Gaziantep deplasmanından da üç puanla dönerek haftayı şampiyonluk şarkıları söyleyerek geçirdi.
Ancak bu güzel günlerden sonra, İnönü’de İstanbul Belediye maçına çıkarken Kartal’ın aklında hala geçen yılın o kötü hatırası vardı. Belediye’ye yenilerek liderlikten ve şampiyonluktan olan Beşiktaş’ın aklı hala geçen yılın o kötü günlerine takılıydı. Kartal’ın tecrübeli hocası hafta içinde sıkı sık bu maçı dile getirmiş, futbolcularının çok dikkatli olmalarını istemişti. Tecrübeli hoca çift golcü ile çıktığı bu maçtan mutlak üç puan istediğini ortaya koymuştu. Ancak Belediye her zaman olduğu gibi kolay lokma olmadığını yine gösterdi. Zira ilk yarıda gol arayan ekip İstanbul’du. Geride çok dikatli olan Belediye orta alanı da kalabalık tutarak rakibine gol için izin vermedi. Üstelik Delgado ve Tello’ya rağmen Nobre ve Bobo’nun sık sık geriye gelerek top taşıması Siyah Beyazlılar’ın rakip kale önünde tehlikeli olmasını önledi.
Beşiktaş ikinci yarıya oyuna inanılmaz bir presle başladı. Denizli’nin, Delgado’nun yerine Holosko’yu alması bu baskıyı biraz daha arttırdı. İkinci yarıda Beşiktaş rakibini kendi kalesine adeta hapsetti. Bu baskı Tello’nun kafa golünü getirdi. Bu golün Beşiktaş’ı galibiyete taşıyacağı düşünülürken Hakan’ın inanılmaz hatası durumu beraberliğe taşıdı. Daha golün şaşkınlığı sürerken Gökhan Zan’ın tartışmalı golü Kartal’ı tekrar galibiyete taşıdı.  Maçın hakemi Halis Özkahya, yardımcısının ikazı ile Nobre’nin golüne ’iptal’Tello’nun golüne ’içerde’kararı verirken doğruyu yaparken, Gökhan Zan’ın golündeki ofsaytı görmeyen yardımcısına uyarak hata yaptı. Beşiktaş yine geçen hafta olduğu gibi gollerini ikinci yarıda ve birbiri ardına atarak önemli bir galibiyet aldı. Alınan bu üç puan Kartal’ı şampiyonluk yolunda bir adım daha yukarı taşıdı.

Yazarın Diğer Yazıları