Vodafone Park'taki koltuk vurgunu ortaya çıktı! KPMG raporundaki büyük iddia ortalığı karıştırdı

Vodafone Park'taki koltuk vurgunu ortaya çıktı! KPMG raporundaki büyük iddia ortalığı karıştırdı
Beşiktaş, 2009 ile 2019 yılları arasındaki dönemi kapsayan özel incelemede 102 milyon Euro'luk istisnai durum tespit edildiğini açıkladı. Raporlarda, Vodafone Park'ın koltuklarının yapım maliyeti dikkat çekti.

Beşiktaş Kulübü, Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi KPMG''nin raporunu açıkladı. Yapılan incelemede 102 milyon Euro’luk istisnai durum tespit edildiği belirlendi.

KPMG RAPORU AÇIKLANDI

Raporun içeriğinde, bazı futbolculara, teknik direktörlere, menajerlere ilave ödeme yapılmasından, bonservis bedeli almadan futbolcu satışına kadar birçok süreçte kulübün zarara uğratıldığı ifade edildi.

3200 EURO''YA KOLTUK

Bunların arasında dikkat çeken konulardan biri de Vodafone Park Stadı''nın koltuklarının yapım maliyeti oldu. Beşiktaş JK 2019 İdari ve Mali kongresinde okunan denetçi raporunda, stattaki her bir koltuğun maliyetinin 3200 Euro olduğu iddia edildi.

Toplantıda gösterilen bir diğer sayfada ise; Vodafone Park''ın inşa tarihine yakın dönemlerde inşa edilmiş diğer bazı stadyumların koltuk başı maliyetleri karşılaştırıldı. Vodafone Park''ta "olması gereken" koltuk maliyetinin 2400 Euro olduğu öne sürülerek arada 800 EURO fark olduğuna dikkat çekildi.

İşte diğer stadyumların koltuk maliyetleri:

- Timsah Arena: 2100 EURO

- Şenol Güneş Stadyumu: 2000 EURO

- Yeni Eskişehir Stadyumu: 1300 EURO

BEŞİKTAŞ''TA 2009-2019 YILLARI ARASINDA KİMLER BAŞKANLIK YAPTI?

Söz konusu dönemlerde Yıldırım Demirören ile Fikret Orman başkanlık yaptı. Demirören 2004''ten 2012 yılına kadar, siyah-beyazlıların başkanlık koltuğunda oturdu. Fikret Orman ise 25 Mart 2012''de devraldığı başkanlığı 24 Eylül 2019''da bıraktı.

 

İlgili Haberler